Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Често задавани въпроси

За вас сме подбрали някои от най-често задаваните ни въпроси, свързани с кариерните възможности в МЕТРО Кеш енд Кери България.


Кандидатстване за работа:

Видях на няколко места една и съща обява за работа, но с различен референтен номер. Трябва ли да кандидатствам по всяка една от тях?

Няма нужда да кандидатствате по всяка една от тях, документите отиват на едно и също място. Референтният номер ни помага да разберем къде точно сте видели обявата.

Кандидатствах за работа в МЕТРО. Кога мога да очаквам отговор от вас?

Ние разглеждаме всички кандидатури, които постъпват при нас, но се свързваме само с одобрените по документи кандидати. Ако сте един от тях, очаквайте обаждане в рамките на една – две седмици след изтичане на обявата за работа. Дори и да не ви потърсим, имайте предвид, че поддържаме и база данни на кандидатите за работа, така че е възможно да се свържем с вас и по-късно във връзка с друга позиция, подходяща за опита ви.


Как мога да кандидатствам за работа при вас?

Във всяка обява е описан съответният начин на кандидатстване. В случай, че в момента няма свободна позиция, която да отговаря на вашите интереси, можете да изпратите документите си на e-mail: jobs@metro.bg или на адрес: София 1784, бул. Цариградско шосе 7-11 км, МЕТРО Кеш енд Кери България ЕООД, Дирекция „Човешки ресурси“. Моля, посочете от работа в коя област се интересувате!

Само в София ли мога да кандидатствам за работа?

Обслужващият ни офис се намира в София. Ако се интересувате от позиции в нашите магазини обаче, можете да кандидатствате за всеки от 9-те града , в които МЕТРО присъства. Следете публикуваните позиции в секцията „Свободни работни позиции”.

Какви документи трябва да изпратя, за да кандидатствам за работа при вас?

Във всяка обява е описан съответният набор от документи, които трябва да изпратите.

Кой ще има достъп до документите, които изпращам?

Достъп до вашите документи ще имат специалистите от отдел Човешки ресурси и преките ръководители, които отговарят за съответната позиция.

Бях на интервю при вас, кога ще получа отговор?

Ще получите отговор от нас в срока, уточнен на самото интервю.


Възможности за студенти:

Кога мога да кандидатствам за стажовете в някой от отделите?

Стажовете ни вече са целогодишни, така че можете да следите обявите за актуалните търсения на сайта ни. Ако в момента няма обявени, подходящи, свободни позиции, можете да изпратите кандидатурата си инициативно на е-мейла ни:
jobs@metro.bg, като отбележите отдела, към който проявявате интерес.

Платен ли е стажът?

Да. Както при всички други позиции това са детайли, които обсъждаме само с кандидатите, на които правим предложение за работа.