Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Джейлян Османова: Клиентите ни идват усмихнати, искат и ние да сме ведри, приветливи

Джейлян Османова

Супермаркет в Суворово посреща клиенти от цялата община

Клиенти от цялата община посещават магазина на Джейлян Османова и съпруга й в град Суворово, област Варна. За обслужването се грижи екип от шестима човека. По рафтовете могат да бъдат намерени хранителни и нехранителни продукти, както и детски стоки. Магазинът е създаден през 1998 г., но през 2015 г. е изместен в нова сграда и в момента площта му е 120 кв. м.

 

- Защо и как избрахте да започнете този бизнес?

- Съпругът ми се занимава само с този бизнес от 1998 г. Това е и неговият първи бизнес. Преместихме се преди година и половина в наше помещение. Преди това бяхме на отсрещната улица, но под наем. Преместихме се в по-нова сграда, магазинът вече е на самообслужване. Имаме отделни витрини. Клиентите ни са редовни, идват от цялата община.

- Кое е това, което най-много ви мотивира?

- Мен лично ме мотивират клиентите. С тях работя много добре. Повечето идват не само да пазаруват, но и да си кажем по две приказки. Така е всеки ден, обстановката при нас е приятелска.

- Кои са най-важните хора за успеха на вашия бизнес?

- Съпругът ми. Това е начинът му на живот - работата му. Той пазарува и 99,9% върши всичко, а останалите от екипа допълваме работния процес.

- Кои са най-големите предизвикателства, пред които сте се изправяли?

- Предизвикателство беше, когато се преместихме от едното в другото помещение. Всичко трябваше да е в съвсем нов стил, по европейски. Тогава почти не сме спали, мислехме само за това коя стока до коя трябва да е. Магазинът ни е подреден като аптека, така казват нашите клиенти.

- Какво научихте за тези години като предприемач?

- Трябва да се грижим за клиента, той трябва да е удовлетворен от качеството на стоката. Обслужването за нашите клиенти е много важно. Те, както идват усмихнати, искат и ние да сме усмихнати, ведри, приветливи. Всичко, което правим, го правим за клиентите.

- Как си представяте своя бизнес след 5 години?
- Аз лично мечтая да разширя магазина, помещението ми се вижда малко. Искам да увелича стоките и услугите, които предлагаме. На пазара те се увеличават все повече и повече и аз искам да има място за всяка стока в нашия магазин. Хубавото е, че и съпругът ми споделя моите мечти.