Кулинарен конкурс за хоби готвачи "Вкусът от миналото днес"

 Нека заедно да запазим и предадем българските традиции в съвремието, като сготвим автентични български продукти.

КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА ХОБИ ГОТВАЧИ

Тази година те приветстваме да бъдеш посланик на българските традиции, като създадеш мост между кулинарното наследство от миналото и неговия модерен и съвременен прочит. Включи се в конкурса за хоби готвачи на МЕТРО Академия и покажи своята модерна рецепта с автентични български продукти: 

Розов домат

 

Смилянски фасул

лук

За да се включиш в конкурса е необходимо да ни изпратиш своя авторска рецепта и снимка на ястието, което трябва да отговаря на следните условия:

  • да включва минимум два от изобразените по-горе продукти
  • времето за приготвяне да не надвишава 45 минути
  • за приготвянето му да е необходимо само стандартно кухненско оборудване*
  • да представя модерен прочит на традиционно българско ястие
  • да изпратите авторска снимка на поднесено и аранжирано готово ястие (минимум 2MB)

Всички предложения ще бъдат оценявани от специално жури, а 4-те най-добри участници ще се състезават на живо в оспорвана надпревара, където ще готвят заедно с едни от най-известните chef готвачи в страната. Най-доброто ястие ще бъде включено в менюто на Moments by Andre Tokev .

Пълните условия на играта може да видите тук.

Вашите предложения може да изпращате на адрес office.academy@metro.bg или във Facebook страницата на МЕТРО Академия.

Нека да запазим традициите и да ги пренесем в модерността на настоящето!

*планетарен миксер, блендер, (индукционен) котлон, посуда и прибори

Жури

Шеф Юри Велев

Шеф Юри Велев

Шеф Юри Велев има дългогодишен опит в кулинарната сфера, като през годините е работил в ресторантите на световноизвестни хотелски вериги като „Интерконтинентал“, „Кемпински“, „Мариот“ и други. През 2014-та година става част от екипа на „Метро Академия“, където е главен готвач към момента. Шеф Велев е специалист в областта на италианската, френската и средиземноморската кухня.
Шеф Петьо Станишков

Шеф Петьо Станишков

Шеф Петьо Станишков завършва кулинарната академия HRC, като това дава успешен старт на неговата кариера. Професионалният готвач е част от екипа на „Метро Академия“, а преди това е работил в Холандия, Тунис и Дубай, където изучава нови вкусове и тенденции в кулинарията. По време на Националната кулинарна купа през 2021 младият готвач печели награда „Нов прочит на българската кухня“. Професионалният му опит е повлиян от френската, средиземноморската, индийската и традиционната българска кухня. 
Шеф Андре Токев

Шеф Андре Токев

Шеф Андре Токев е един от най-успешните български професионални готвачи, като кариерата му преминава през ресторантите на големи хотелски вериги, два от които носители на звезда Michelin. Андре Токев притежава единствената за Източна Европа диплома „Global Masterchef Degree” и участва като жури в един от най-престижните кулинарни конкурси в Европа за професионални готвачи „Bocuse d’Or“. Основател е на Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ). 
Илиан Илиев

Илиан Илиев

Илиан Илиев е прочут кулинарен фотограф, който над 15 години живее и работи в Кеймбридж. Своят 30-годишен опит във фотографията и любовта към храната пренася в няколко книги, с които печели престижни награди по цял свят. Едно от най-големите му постижения е първа награда Gourmand World Cook Book Awards в категорията Best Book for Professionals за книгата си "Българските готвачи" и Best in the World Cookbook Photography 2019, за книгата “ The Magic of Chocolate”.
Сандра Алексиева

Сандра Алексиева

Сандра Алексиева е автор и създател  на един от най-четените кулинарни сайтове в България - 1001 рецепти. Тя започва своята кулинарна кариера на 19 години, като до момента има зад гърба си над 3500 авторски рецепти. Нейният готварски сайт има над 280 хиляди последователи в социалните мрежи и над 340 000 посещения месечно. 
Новини - архив 2020
Виж повече тук