Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

МЕТРО Академия – домакин на първото състезание Bocuse d’Or България

МЕТРО Академия любезно посрещна първите си гости на 20 и 21 януари. Центърът за развитие на кадри от HoReCa бранша стана домакин и генерален партньор на Bocuse d’Or България.

Състезанието Bocuse d’Or, което се провежда се за пръв път у нас, цели да демонстрира и популяризира таланта на най-добрите готвачи. Официален организатор на събитието e Българската асоциация на професионалните готвачи на чело с Иван Манчев и Андре Токев. В състезанието взеха участие 11 отбора, състоящи се от готвач и асистент. Задължително условие e асистентите да бъдат до 19 години.

Победителите в оспорваната надпревара са Петър Николов и Михаил Николов от ресторант „Саса”. Те впечатлиха журито с вариация от пиле, кожа, гъши дроб и черен трюфел, акомпанирана с крокет, картоф и букет от зеленчуци и вариация от скариди и морски език с тиква, аспержи и суминес сос. Генералния директор на МЕТРО Кеш енд Кери България, д-р Емилиян Абаджиев, връчи на победителите ваучер на стойност 500 лв.

Младите таланти получават и възможността да представят страната ни през месец март на европейските квалификации в Брюксел, Белгия, където ще се състезават с още 20 отбора.

Победителите от континенталните селекции ще срещнат сили и умения на световния финал на Bocuse d’Or през януари 2013 г. в Лион, Франция.

Пожелаваме им нови професионални успехи и радостни вести от Лион!