Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

МЕТРО Кеш енд Кери България отваря врати на МЕТРО АКАДЕМИЯ

София, 27 януари 2012, МЕТРО Кеш енд Кери България отваря врати на уникален център, предназначен за професионални клиенти – хотели, ресторанти и кетъринг фирми – МЕТРО АКАДЕМИЯ.

С развитието на туризма като един от ключовите сектори в българската икономика, с промяната на отношението на българина към качествените храна и обслужване, с модернизирането на обществото и все по-малкото време, с което разполага всяка домакиня, се заражда и необходимостта от все повече подготвени и добре обучени кадри в ХоРеКа бранша. МЕТРО като компания с дългогодишен опит в тази област взе решение за изграждане на център за подготовка на готвачи, баристи, сомелиери, за обмяна на опит, демонстрации на продукти и други дейности, които ще доведат до подобряване на бизнеса в ХоРеКа сектора.

На Откриването на МЕТРО Академия присъстваха едни от знаковите представители на бранша, водещи медии, служителите на МЕТРО, благодарение на които проектът е вече реалност. Генералният директор на МЕТРО Кеш енд Кери България, д-р Емилиан Абаджиев, и собственикът на хотел Метрополитън, Искрен Миланов, прерязоха лентата и пожелаха на МЕТРО Академия успехи и много ХоРеКа партньори. Гостите оцениха високо специалитетите, приготвени от Георги Ерменков, Иван Манчев, Димо Димов, Андрей Стоилов, Борис Петров, Сидония Радева, Ивайло Петков, Георги Георгиев, Николай Илиев и други добре познати имена от българската кулинарна сцена.