Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

МЕТРО Академия домакин на третия професионален кулинарен форум Концепции 2013

Третото издание на престижния Кулинарен форум „Концепции” ще се проведе на 21 и 22 март в МЕТРО Академия на бул. Цариградско шосе и ще бъде посветено на модерната испанска кухня. Участие в него ще вземат трима популярни испански Шеф готвачи: Фиро Васкес, Главен готвач и собственик на ресторант в североизточния район на Мурсия, Испания, Серхио Перес, специализирал в Швейцария, Лондон, Ню Йорк, Далас, Хавай и др., и Рубен Алварес, Шеф сладкар с професионален опит в престижни ресторанти, който в своята работа отделя специално внимание на вълнуващия свят на шоколада.

Друг акцент във форума ще бъде участието на млади български кулинари, притежаващи талант и висок професионализъм. Всеки от тях ще бъде презентиран от утвърден Шеф-готвач. Антонио Иванов ще бъде представен от Шеф Ивайло Петков; Иван Иванов от Шеф Сидония Радева; Калоян Колев от Шеф Робин Вилереал, а Михаил Николов от Шеф Ради Стамболов. По този начин организаторът – Евро-Ток България ще обърне специално внимание върху младите професионалисти и възможностите за тяхното развитие.

Кулинарният форум „Концепции” има за цел да създаде условия за обмяна на опит и умения между кулинарите от Европа, професионалистите в областта на хотелиерството, ресторантьорството и производителите на храни и напитки.