Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

МЕТРО Академия бе домакин на първите Годишни награди за кулинарни блогове, организирани от Блоговодител

Победителят в Bocuse d’Or България се казва Антонио Иванов

Повече от 30 кулинарни ентусиасти се срещнаха за първи път „на живо“, за да получат награди в 9 категории  Участниците ще бъдат гости на МЕТРО и по време на българските квалификации за кулинарните „оскари“ Bocuse d’Or, които ще се проведат на 11 и 12 ноември 2015г. в Интер Експо Център.

На специална церемония през уикенда в МЕТРО Академия бяха раздадени първите Годишни награди за кулинарни блогове, организирани от специализирания гастрономически сайт Блоговодител, в партньорство с МЕТРО Кеш енд Кери.  

На събитието присъстваха автори на кулинарни блогове и кулинарни ентусиасти от цялата страна и от чужбина, гости и представители на медиите. Бяха раздадени награди в 9 специализирани категории, след гласуване на журито и още 9, определени след вот на публиката в Интернет.

Старт на събитието дадоха Илиян Димитров, създател на Блоговодител и Вероника Пунчева, Управляващ директор на МЕТРО Кеш енд Кери, което беше основен партньор и домакин на събитието. Илиян припомни началото на Блоговодител през есента на 2011-а година, подготовката и вложените усилия. Той благодари искрено на всички кулинарни блогъри и сподели, че без вдъхновението и талантът им, Блоговодител не би бил това, което е днес.

Г-жа Пунчева приветства гостите и изтъкна ролята им за превръщането на социалните медии и Интернет в пъстър, красив и вкусен свят, изпълнен с топлина и уют. Тя акцентира важността на кулинарните блогове за формирането на културата на хранене и запознаването на широката публика с най-новите тенденции в готвенето. С надежда това да бъде само началото на ползотворно и дълготрайно сътрудничество, тя пожела успех на всички участници в конкурса.

Сред изненадите на събитието бяха включвания от различни краища на страната и Европа на приятели и съмишленици на идеята на Блоговодител. Специални видео обръщения към всички участници и гости направиха Шеф Юри Велев – главен готвач в МЕТРО Академия и член на журито, Йоланта Делибозова - музикант, кулинарен блогър и ТВ водещ, която се включи от Германия, както и някои от печелившите участници, които не успяха да присъстват лично на церемонията.

Закривайки церемонията, Камен Алексов, ръководител сектор Търговци и ХоРеКа благодари на гостите за участието и изрази желание и надежда, че кулинарните блогъри по-често ще гостуват на МЕТРО Кеш Енд Кери и МЕТРО Академия. Той покани всички блогъри, присъствали на събитието, да станат част от публиката на българските квалификации за Bocuse d’Or – кулиналните „Оскари“, на 11 и 12 ноември в Интер Експо Център.

Освен наградите, всички победители получиха ваучери от партньорите на събитието – МЕТРО Кеш Енд Кери, Вашата месарница и Сладката къща, като последните два осигуриха талони за отстъпка и на всички номинирани.

Специално предизвикателство към блогърите отправи МЕТРО Академия – да интерпретират в ястия и рецепти най-новия асортимент от бейби зеленчуци на МЕТРО и изпратят резултата от работата си на шеф Юри Велев, като най-интересните от тях ще бъдат приготвени заедно с екипа на Академията.

Церемонията бе емоционална и изпълнена със запознанства, прескочили от виртуалния в реалния свят. Всички присъстващи споделиха радостта си от това, че подобно събитие, което събира на едно място и отличава кулинарните ентусиасти, най-сетне е реализирано и изказаха надеждата си, че то ще се превърне в ежегодно събитие в живота на тази така широка общност от хора споделящи страст към гастрономията.