Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Национална кулинарна купа 2018 г

На 20 и 21 Април 2018 г. в Пловдив за единадесета поредна година се проведе едно от най-грандиозните кулинарни мероприятия на годината, а именно Национална кулинарна купа, по време на която се състезават и награждават готвачи от цялата страна в категориите: най-добър готвач, сладкар и майстор на филетирането на риба.  МЕТРО взе дейно участие по време на двудневното готварско състезание не само като един от осовните спонсори, но и като презентатор.
На живо пред публиката бяха приготвени множество ястия основно от био  асортимента на МЕТРО и продукти собствена марка. Също така бяха дегустирани  вина и бири собствен внос.
Тематиките на презентациите и демонстрационното готвене и съответно дегустиране бяха:
Многокомпонентен био десерт, Био и крафт бири, Пица класика и пица акробатика, модерна  българска кухня, прясна паста и вино, сладкарски трансформации. С приготвянето на храната се заеха готвачите на МЕТРО Академия Юри Велев и Веселин Дойков, както и някои от най-добрите специалисти в областта си от страната и чужбина: Ради Стамболов, Жоро Бойковски, Стойчо Пампов, Галин Захариев, Марина Митова, Боби Екзархов и Ян Синг.
Не на последно място трябва да се отбележи, че бе избран и награден отборът, който ще представи страната ни на световното състезание “Bocuse d`Or” във Франция.