Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Мастър клас с Карим Буржи

През декември имахме честта да бъдем домакини на тридневен професионален мастър клас с един от най-известните сладкари в света шеф Карим Буржи! Шеф Буржи ни показа, че страстта, любовта и прецизността са ключови съставки за перфектния десерт.
Шеф Карим Буржи е роден в Сенегал, в семейство на ливанци. На ранна възраст той вече знае с какво иска да се занимава и следва стриктно мечтата си да бъде сладкар, което го отвежда във всеизвестната кулинарна институция „Le Cordon Bleu” в Париж.
По настоящем Карим живее и работи в Дубай, но и постоянно пътува, за да води обучения и предава знанията и уменията си на сладкари от цял свят. Работил е като шеф сладкар за корпорацията Al Mana Group и е спомогнал за откриването в Дубай и Кувейт на една от най-големите световни сладкарски вериги „La maison du chocolat” (Шоколадовата къща). Също така е ръководил проекта по откриването на „Hermes Paris Cafe“ в Дубай Мол.
Неговите десерти (творби) са му спечелили стотици хиляди последователи от цял свят в социалните мрежи. В момента се занимава основно с консултантсво и водене на сладкарски мастър класове.