Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Календар на обученията

Суши и южноазиатска кухня

Суши и южноазиатска кухня

Кулинарният курс за суши е своеобразно съчетание на полезното с приятното. Шеф Робин ще ви представи интересни и много вкусни рецепти от южноазиатската кухня, ще разясни разликите между маки и суши...
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв

  • 3.10.2017 г.
  • 80 лв.
  • Робин Виляреал

За повече информация

Средиземноморско барбекю

Средиземноморско барбекю

Шеф Юри Велев ще ви покаже как да разнообразите рецептите си за барбекю, взаимствайки от южната ни съседка – Гърция и други средиземноморски държави.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв.

26.9.2017 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Юри Велев

Пайове със сезонни плодове

Пайове със сезонни плодове (съботен курс)

Паят е „десерт на въображението“ – можете да го приготвите по толкова начини, по колкото успеете да измислите – с всякакви сладка и пресни плодове. Приготвен с пълнеж по всеки вкус е любим десерт на малки и големи.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 60 лв.

30.9.2017 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Веселин Дойков

Суши и южноазиатска кухня

Суши и южноазиатска кухня

Кулинарният курс за суши е своеобразно съчетание на полезното с приятното. Шеф Робин ще ви представи интересни и много вкусни рецепти от южноазиатската кухня, ще разясни разликите между маки и суши...
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв

3.10.2017 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Робин Виляреал

Корейска кухня

Корейска кухня

Корейската кухня и е много интересна и богата на вкусове. Оризът, месото и зеленчуците са основните компоненти, които се използват в Корея.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв

4.10.2017 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Мирослав Димитров

Основи на готварството

Основи на готварството

Целта на тези курсове е да се постави стабилна теоретична и практическа основа от знания при желание за развитие в сферата на кулинарията. Курсът e подходящ както за напълно начинаещи, така и за вече практикуващи, които биха искали да запълнят пропуски или да обогатят знанията си.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 150 лв. при ранни записвания до 15.09. След това – 180 лв

6.10.2017 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Юри Велев и Веселин Дойков

Приготвяне на големи парчета месо

Приготвяне на големи парчета месо

Месото изпечено на цяло парче, не само е изключително вкусно, но е и ястие, което се сервира в съответстващ съд и с правилно подбрана гарнитура, която да обогати вкуса му.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв

11.10.2017 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Юри Велев

Мастър клас „Pizza Roma“ II

Мастър клас „Pizza Roma“ II

След провеждането на Мастър клас през месец Юли на тема пица „Classica“, сега Радо Кирязов ще ви демонстрира разликите и тънкостите при приготвянето на пица „Roma“.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 100 лв.

14.10.2017 г. - 15.10.2017 г.

10:00 - 14:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Радостин Кирязов

Десерти за Хелоуин

Десерти за Хелоуин

Без значение дали искате да впечатлите гостите в ресторанта си или тези у дома, по време на този курс ще научите много закачливи рецепти за десерти на тема Хелоуин.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв.

17.10.2017 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Алекс Иванчев

Бариста и вариации на топли напитки

Бариста и вариации на топли напитки

Курсът ще включва теория и практически упражнения. Ще наблегнем на техники за приготвяне на еспресо, капучино и лате арт.

За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 60 лв

18.10.2017 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Александър Златилов и Деян Георгиев

Вкусни есенни ястия с тиква

Вкусни есенни ястия с тиква

Есента е вече тук и определено трябва да помислим какъв тип храна ще заложим в менюто си. Тиквата – един от най-полулярните есенни зеленчуци може да внесе много аромат, здраве и уникален вкус на трапезата ви.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 60 лв

24.10.2017 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Юри Велев

Детски кулинарен курс Изработване на тиквени фенери и закачливи лакомства за Хелоуин

Детски кулинарен курс Изработване на тиквени фенери и закачливи лакомства за Хелоуин – съботен курс

По време на курса всяко от децата ще изработи собствен фенер от тиква с помощта на карвинг специалиста Веселина Славчева.

За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 50 лв

28.10.2017 г.

10:00 - 15:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Веселина Славчева и Веселин Дойков

Домашни здравословни разядки и десерти

Домашни здравословни разядки и десерти

Ако не вярвате, че може да приготвите бързо и лесно здравословни вкусотии у дома, елате на курса и се убедете в обратното.

За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв

31.10.2017 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Юри Велев и Веселин Дойков

Основи на кулинарията

Основи на готварството II част

Целта на тези курсове е да се постави стабилна теоретична и практическа основа от знания при желание за развитие в сферата на кулинарията. Курсът e подходящ както за напълно начинаещи, така и за вече практикуващи, които биха искали да запълнят пропуски или да обогатят знанията си.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 180 лв. при ранни записвания до 15.10. След това – 200 лв

3.11.2017 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Юри Велев и Веселин Дойков

Ливанска и мароканска кухня

Ливанска и Мароканска кухня

Искате да се потопите в мистиката и екзотиката на Ориента и да изживеете незабравимо вкусно пътешествие из благоуханния свят на ориенталската кухня и вкусове.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв.

7.11.2017 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Мирослава Нейчева и Ангел Василев

Су вид

Су Вид

Готвенето с вакуум при ниска температура, известно навсякъде по света с френския термин sous vide (су вид) - „под вакуум“, е техника, която се използва от най-добрите шеф-готвачи заради невероятните резултати.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв.

9.11.2017 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Валери Нешов

Френски макарон

Френски макарон – съботен курс

Знаете ли какво можете да направите с бадемово брашно? Представяме ви Негово Величество Макаронът! Ако ви предстои първа среща с френския макарон, бъдете сигурни, че няма да е последната такава.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 60 лв.

11.11.2017 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Веселин Дойков

Американска кухня

Американска кухня II част

По време на първата част от курса, шеф Веселин Дойков ви показа как да приготвите телешки бургер, ребра, брауни с череши и няколко вида салати.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв.

14.11.2017 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Мирослав Димитров

Френски десерти

Френски десерти

Френските десерти са се развивали технологично през вековете, но са запазили същността си и само са обогатявали вкуса си с частица от всеки период, през който са преминавали.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 60 лв.

21.11.2017 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Веселин Дойков

Трапеза за Никулден

Трапеза за Никулден

Традиционно празничната трапеза за Никулден включва ястия от шаран, а ние от МЕТРО Академия държим на традициите и затова сме ви подбрали няколко интересни ястия с шаран...
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв.

22.11.2017 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Юри Велев

Десерти без захар – съботен курс

Десерти без захар – съботен курс

Ако смятате, че да сте любител на сладкото и да се храните здравословно са самоизключващи се – грешите! Напълно е възможно да се отдадете на тази своя страст без това да означава приготвяне на десерт...
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 60 лв.

25.11.2017 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Веселин Дойков

Френска кухня и вино

Френска кухня и вино

Френската кухня условно се разделя на три части: общо разпространена, областна и изискана френска кухня, пример за която се явява придворната кухня на френските крале.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв.

30.11.2017 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Юри Велев и Георги Върбанов