Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Календар на обученията

 Молекулярна кухня – от салатата до десерта

Молекулярна кухня – от салатата до десерта

Молекулярната кухня е нов подход към храната и начина, по който се поднася. В нея се пресичат кулинарията, физиката и химията, затова за едни това е наука, за други – изкуство.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв.

  • 22.3.2018 г.
  • 80 лв.
  • Милен Златев

За повече информация

Руска кухня

Руска кухня

Руската трапеза от древни времена се слави със своето многообразие. В основата на кулинарните им традиции стои рационалността в рецептите и технологиите за приготвянто на ястията.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв.

27.2.2018 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Юри Велев и Веселин Дойков

Су-вид

Су-Вид

Готвенето с вакуум при ниска температура, известно навсякъде по света с френския термин sous vide (су вид) - „под вакуум“, е техника, която се използва от най-добрите шеф-готвачи заради невероятните резултати.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв.

28.2.2018 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Юри Велев

Скандинавска кухня

Скандинавска кухня

В противоречие с общоприетите нагласи за скандинавската кухня, храната на полуострова представлява много повече от маринована риба и кюфтета.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв.

7.3.2018 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Юри Велев и Веселин Дойков

Френски макарон

Френски макарон – съботен курс

Представяме ви Негово Величество Макаронът! Ако ви предстои първа среща с френския макарон, бъдете сигурни, че няма да е последната такава.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв.

10.3.2018 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Веселин Дойков

Италианска кухня и вино

Италианска кухня и вино

Италианската кухня е любима на милиони хора по света, както и у нас. Тя съчетава в себе си редица регионални готварски традиции, всяка от които има своите специфични продукти, готварски тънкости и местни специалитети.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв.

14.3.2018 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Юри Велев

Италиански десерти

Италиански десерти – съботен курс

Италианска кухня - неповторима, ароматна, безкрайно вкусна и много разнообразна. Няма спор, че тя е една от най-популярната и предпочитани в света, дала ни толкова изкусителни специалитети...
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв

17.3.2018 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Веселин Дойков

Молекулярна кухня

Молекулярна кухня – от салатата до десерта

Молекулярната кухня е нов подход към храната и начина, по който се поднася. В нея се пресичат кулинарията, физиката и химията, затова за едни това е наука, за други – изкуство.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв.

22.3.2018 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Милен Златев

Карвинг - декорация

Карвинг-декорация

Карвингът е изкуството да твориш шедьоври в кухнята. Съчетавайки съответните техниките с подходящи инструменти за декорация, кулинарите се превръщат в художници, а плодовете и зеленчуците сякаш оживяват в разнообразни форми и приказни образи.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв.

27.3.2018 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Веселина Славчева

Великденски козунаци и сладки

Великденски козунаци и сладки – Съботен курс

Козунакът е сладък обреден хляб, който традиционно се приготвя по Великден. Според вярванията е символ на тялото на Иисус Христос и човекът, който го замесва трябва да вложи в този ритуал чисти помисли, позитивна енергия и добро настроение.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв.

31.3.2018 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Веселин Дойков

Великденска работилница за деца

Великденска работилница за деца

Осигурете на децата си един незабравим и много забавен ден в МЕТРО Академия! Доведете ги на детски кулинарен курс, по време на който ще ги научим как сами да приготвят лакомствата си.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 50 лв.

3.4.2018 г.

10:00 - 14:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Юри Велев и Веселин Дойков

Тартове и пайове

Тартове и пайове

Паят е „десерт на въображението“ – можете да го приготвите по толкова начини, по колкото успеете да измислите – с всякакви сладка и пресни плодове.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 100 лв.

11.4.2018 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Юри Балталийски

Португалска кухня и вино

Португалска кухня и вино

Знаете ли, че португалците са на първо място по консумация на риба в света? А знаете ли, че учудващо за една средиземноморска храна, в Португалия на почит са тежките месни ястия...
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв.

12.4.2018 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Юри Велев и Веселин Дойков

Трансформации „Мус в плод“

Трансформации „Мус в плод“

Десертите с вид на плод и пълнеж от мус, както и тортата „кубче Рубик“ са отличителна и запазена марка на един от най-добрите сладкари в света - французинът Седрик Гроле.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв.

23.4.2018 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Веселин Дойков

Трапеза за Гергьовден

Трапеза за Гергьовден

Да се подготвим за Гергьовден с вкусно и крехко агнешко!
По стара българска традиция на Гергьовден във всеки дом се пече агне, а около празничната трапеза се събира цялото семейство.
За записване и информация: 02 976 2 490
Цена на курса – 80 лв.

30.4.2018 г.

10:00 - 16:00

МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км

Юри Велев