Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Мастър клас с Том Халпин и Божана Кацарова

Мастър клас с Том Халпин и Божана Кацарова
  • 28.3.2018 г. - 29.3.2018 г.
  • 10:00 - 16:00
  • МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км
  • Том Халпин и Божана Кацарова
  • 200 лв.


Специално за Метро Академия Божана Кацарова и Том Халпин ще направят двудневен майсторки клас, по време на който ще ви покажат тънкостите по разработването на едно 5-степенно меню от ранга на 3 звезден мишлен ресторант.
Ще наблегнат на тънкости и техники за работа с риба и субпродукти, композиране на меню, подбор и хармониране на продуктите. Особено внимание в курса ще бъде отделено на техники за аранжиране на храната т.нар. „плейтване“. Разбира се, десертите няма да останат на заден план!
Всеки един от курсистите ще има възможност да приготви всяко едно от 5те ястия заедно с шеф Том Халпин и Божана Кацарова.

За повече информация: тел: +359 2 97 62 490 
Цена на курса – 200 лв. 
Ниво: Професионален (подходящ за любители)
Начало:10:00 часа 
Продължителност: 2 дни - 12 часа 

e-mail: METRO Academy 

Регистрирайки се, приемам общите условия за провеждане на кулинарни курсове в МЕТРО Академия.

 

Том Халпин

 

Том Халпин

Австралийският Chef-готвач Том Халпин започва работа в един от най-добрите австралийски ресторанти Becasse, където изучава тънкостите на френската кухня. През 2010 г. започва работа в ресторант №1 в света – прочутият Noma в Копенхаген, където работи четири години за световно известния шеф Рене Реджепи, като за последните две той заема престижната позиция на сушеф. След това заминава за Банкок, където печели тайландската версия на телевизионното предаване Iron Chef. След това се завръща в Австралия, където заедно с колегата си от Noma Сам Милър отварят ресторанта Silvereye в Сидни.

През 2015 г. Том отново напуска Сидни и обикаля над 16 различни държави, изучавайки различни кулинарни техники. Във всяка страна, която посещава, създава уникално меню, фокусирано върху типичните регионални продукти. В началото на 2018 г. Том се е установява в Москва и планира откриването на първия си ресторант Foreigners през май 2018 г.

Божана Кацарова

Божана е известна като третия победил в българското издание на кулинарното предаване Master Chef. Тя е млада, смела, авантюристична, щура, артистична, екстравагантна, амбициозна както в живота, така и в кухнята. Образованието и е далеч от сферата на кулинарията, завършва „Медии и комуникация“ в Холандия, където прекарва 9  години. По време на престоя си успява да се докосне до вкусове от цял свят. Заражда се и пристрастието й към скандинавската и европейската фюжън кухня.
Мечтае за обогатяването на българката кулинарната култура , работа с готвачи със звезди „Мишлен“, а защо не и появата на ресторант от такъв ранг в България ? До момента доста целеустремено и успешно работи по осъществяването на мечтите си.


Божана Кацарова

Заинтересовани ли сте?

  Регистрирай се