Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Традиционни родопски рецепти с Бети

Традиционни родопски рецепти с Бети
  • 2.11.2018 г. - 4.11.2018 г.
  • 10:00 - 16:00
  • МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км
  • Бети Василева
  • 180 лв.Заинтересовани ли сте?

  Регистрирай се

През ноември ще имаме честта Бети да сподели от времето си отдадено на „Фермата“ и да бъде лектор на тридневен кулинарен курс в МЕТРО Академия.
По време на курса ще ви покаже как сами да приготвите домашно кисело мляко, сирене, извара и кашкавал. Ще имате възможност да проследите всички тънкости при процесите на заквасване/ зреене в ДОМАШНИ УСЛОВИЯ. Ще се приготвят също домашна юфка и много други родопски месни и безмесни специалитети, както и традиционни тестени изкушения.

За повече информация: тел: +359 2 97 62 490 
Цена на курса – 180 лв. 
Ниво: Професионален (подходящ за любители)
Начало:10:00 часа 
Продължителност: 6 часа (тридневен курс)

e-mail: METRO Academy 

Регистрирайки се, приемам  общите условия за провеждане на кулинарни курсове в МЕТРО Академия.

 

Традиционни родопски рецепти с Бети

Семейството на Бети и Ники Василиеви

Тя е химик по образование, еколог по призвание и екскурзовод с опит от Природозащитния център „Източни Родопи” в Маджарово, изключителен кулинар, майстор на народните танци и неизчерпаем източник на положителна енергия. Той е зооинженер по образование и фермер по призвание, истински каубой, безрезервно отдаден на любовта си към животните и природата, чийто случки от ежедневието са достойно продължение на „Дивото зове” от Джек Лондон. Бети, Ники и четирите им деца са превърнали корените си в начин на живот без да се отказват от техническите новости на нашето време.

От учител по химия и биология преди 10 години, днес Благовеста е изцяло отдадена на семейния бизнес като главен мениджър на биохотел „Дивата ферма”, превръщайки малката къщичка на баба в иновативен демонстрационен модел за успешна местна инициатива, залагаща на уникалното съчетание между чиста храна, дива природа и родопско гостоприемство. Нещо повече, доскоро тя бе председател на Българската асоциация „Биопродукти”, а понастоящем като нейн член активно участва в изработването на националната политика за развитие на селските райони в България. Николай е главен мениджър на стопанството и носител на приза „Зооинженер - предприемач на България” за 2012 г. Младото попълнение в семейството е намерило от сега своето място в „Дивата ферма”: Петя е главен PR & Маркетинг мениджър, Димитър е бъдещия ветеринарен лекар на фермата и оглавява Клуба за приключения, а Калина и Александра са малките учителки в Дивата детска градина и говорят отлично езика на животните.


Дивата ферма

Стадо с над 700 крави и бикове от местни аборигенни породи (предимно късорого родопско говедо), живеещи целогодишно на свобода по законите на дивата природа. Зимата и пролетта сред мекия климат на Източни Родопи, а лятото и есента високо горе сред тучните пасища на Рила в границите на Национален парк „Рила”, така както в миналото каракачаните са местели стадата си из България за животворна паша. Табун с диви коне и опитомени коне за езда, магарета, каракачански овце и кучета – също типични родопски породи, зайци, пчели (опитомени и диви)... Кокошки и петли няма, защото има скални орли, ястреби и много други застрашени грабливи птици. А в малкото язовирче край къщата за гости е и скривалището на „домашната” видра, включена в Световната Червена книга на защитените видове.

Дивата ферма