Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Коледни рецепти с Бети

Коледни рецепти с Бети
  • 14.12.2018 г. - 15.12.2018 г.
  • 10:00 - 16:00
  • МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км
  • Благовеста Василева
  • 150 лв.Заинтересовани ли сте?

  Регистрирай се

През декември, отново ще имаме честта Бети  да сподели от времето си отдадено на „Фермата“ и да бъде лектор на двудневен кулинарен курс в МЕТРО Академия.
Отново ще приготвяме традиционни родопски рецепти, но този път изцяло подчинени на Коледната трапеза.
През първия ден от курса Бети ще ни покаже разнообразни постни ястия, подходящи за трапезата на Бъдни вечер.
Втория ден от курса ще посветим на Коледната трапеза. Издаваме само една от рецептите – крехко телешко от „Дивата ферма“ в тиква.


За повече информация: тел: +359 2 97 62 490
Ниво: Любителски

Цена на курса - 150 лв.
Начало:10:00 часа
Продължителност: 6 часа (двудневен курс)

e-mail: METRO Academy

Регистрирайки се, приемам  общите условия за провеждане на кулинарни курсове в МЕТРО Академия.

 

Коледни рецепти с Бети

Семейството на Бети и Ники Василиеви

Тя е химик по образование, еколог по призвание и екскурзовод с опит от Природозащитния център „Източни Родопи” в Маджарово, изключителен кулинар, майстор на народните танци и неизчерпаем източник на положителна енергия. Той е зооинженер по образование и фермер по призвание, истински каубой, безрезервно отдаден на любовта си към животните и природата, чийто случки от ежедневието са достойно продължение на „Дивото зове” от Джек Лондон. Бети, Ники и четирите им деца са превърнали корените си в начин на живот без да се отказват от техническите новости на нашето време.

От учител по химия и биология преди 10 години, днес Благовеста е изцяло отдадена на семейния бизнес като главен мениджър на биохотел „Дивата ферма”, превръщайки малката къщичка на баба в иновативен демонстрационен модел за успешна местна инициатива, залагаща на уникалното съчетание между чиста храна, дива природа и родопско гостоприемство. Нещо повече, доскоро тя бе председател на Българската асоциация „Биопродукти”, а понастоящем като нейн член активно участва в изработването на националната политика за развитие на селските райони в България. Николай е главен мениджър на стопанството и носител на приза „Зооинженер - предприемач на България” за 2012 г. Младото попълнение в семейството е намерило от сега своето място в „Дивата ферма”: Петя е главен PR & Маркетинг мениджър, Димитър е бъдещия ветеринарен лекар на фермата и оглавява Клуба за приключения, а Калина и Александра са малките учителки в Дивата детска градина и говорят отлично езика на животните.

 


Дивата ферма

Стадо с над 700 крави и бикове от местни аборигенни породи (предимно късорого родопско говедо), живеещи целогодишно на свобода по законите на дивата природа. Зимата и пролетта сред мекия климат на Източни Родопи, а лятото и есента високо горе сред тучните пасища на Рила в границите на Национален парк „Рила”, така както в миналото каракачаните са местели стадата си из България за животворна паша. Табун с диви коне и опитомени коне за езда, магарета, каракачански овце и кучета – също типични родопски породи, зайци, пчели (опитомени и диви)... Кокошки и петли няма, защото има скални орли, ястреби и много други застрашени грабливи птици. А в малкото язовирче край къщата за гости е и скривалището на „домашната” видра, включена в Световната Червена книга на защитените видове.

Дивата ферма