Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Готвене в глинени съдове

Готвене в глинени съдове
  • 23.1.2019 г.
  • 10:00 - 16:00
  • МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км
  • Юри Велев
  • 80 лв.Заинтересовани ли сте?

  Регистрирай се

Теориите за произхода на готвенето в глинени съдове са най-различни и не се заемаме да ги потвърждаваме или отхвърляме, но теорията, че вкусът на ястията е неповторим, когато те се приготвят в такива съдове я потвърждаваме напълно.
Една от причините за невероятния вкус на ястията в глинени съдове е продължителността на готвенето и сравнително по-ниската температура, които позволяват на месото да остане крехко и подправките попият максимално в останалите продукти.
По време на курса ще научите още много предимства на този вид готвене, както и рецепти, различни от популярните запеканки.За повече информация: тел: +359 2 97 62 490
Ниво: Професионален (подходящ за любители)

Цена на курса - 80 лв.
Начало:10:00 часа
Продължителност: 6 часа

e-mail: METRO Academy

Регистрирайки се, приемам  общите условия за провеждане на кулинарни курсове в МЕТРО Академия.

Юри Велев

ШЕФ ЮРИ ВЕЛЕВ

Юри Велев се присъединява към екипа на МЕТРО Кеш енд Кери България  през 2013 година, след дългогодишен опит във висококатегорийни хотелски вериги и бизнес хотели като хотел Витоша, Мариот, Ню Отани, Интерконтинентал и Кемпински. Бил е главен готвач и управител в Дипломатически клуб „Глория Палас“, готвач – презентатор за Конвотерм  в България, както и професионален консултант за заведения за бързо хранене относно гастрооборудването  в кухните и топлите точки.

Специализирал е италианска, френска и средиземноморска кухня; има голям опит в приготвянето на ястия на барбекю.