Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Основи на печивата и сладкарските изделия

Основи на печивата и сладкарските изделия
  • 1.2.2019 г.
  • 10:00 - 18:00
  • МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км
  • Веселин Дойков
  • 200 лв.



Заинтересовани ли сте?

  Регистрирай се

Целта на тези курсове е да се постави стабилна теоретична и практическа основа от знания при желание за развитие в сферата на кулинарията. Курсът e подходящ както за напълно начинаещи, така и за вече практикуващи, които биха искали да запълнят пропуски или да обогатят знанията си.
МЕТРО Кеш енд Кери България е сертифициран център за професионални обучения (ЦПО) и след успешно завършване на курса, участниците ще получат удостоверение по част от професия, одобрено от НАПОО.

Дата на провеждане: 01.02, 15.02, 22.03, 01.03.2019г

Модулите, които ще бъдат заложени във всеки от дните са:

I ден: Безопасност в кухнята; Сладкарско гастро оборудване; Качестена характеристика и подготовка на суровините;
II ден: Основи и технолигии на хлябопроизводството и печивата; Практика: тесто с мая, маслено тесто, парено тесто, яйчено тесто.
III ден: Основи на сладкарството; Практика: пандишпанови, маслени, белтъчни блатове, блатове със смлени ядки; сладкарски кремове и сиропи– маслени, млечно-нишестени и млечно-брашнени, плодови безяйчени и белтъчни кремове.
IV ден: Практика: работа със захар и шоколад, модерни ресторантиски десерти и техники.


За повече информация: тел: +359 2 97 62 490
Ниво: Професионален (подходящ за любители)

Цена на курса - 200 лв. ( 180лв при ранно записване )
Начало:10:00 часа
Продължителност: 6 часа

e-mail: METRO Academy

Регистрирайки се, приемам  общите условия за провеждане на кулинарни курсове в МЕТРО Академия.

 

Веселин Дойков

ВЕСЕЛИН ДОЙКОВ

Веселин Дойков
се присъединява към екипа на МЕТРО Академия след като успешно завършва HRC кулинарна Академия . През 2015 г. специализира в Хилтън Майнц, Германия.

В България стажува в някои от най-известните ресторанти като  ''Talents''  и  „ANDRé ( под менторството на  шеф Андре Токев). Специализира печива и сладкарство в сладкарска къща пекарна „Козница“ и в Four Seasons Hotel Хемпшир, Англия.