Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Аранжиране на храна + аранжиране на маса

Аранжиране на храна + аранжиране на маса
  • 18.3.2019 г.
  • 10:00 - 16:00
  • МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км
  • Юри Велев и Веселин Дойков
  • 80 лв.



Заинтересовани ли сте?

  Регистрирай се

Според някои изследвания се храним с очите си, ако това е вярно то презентацията на храната в чинията е от огромно значение.

А ето и как ще протече курсът:
-ще ви запознаем с няколко основни принципа за аранжиране на чиния;
-ще поставим забрана на аранжирането на топло месо с листа маруля както и на други често срещани грешки;
-ще очертаем правилата за цветовото съчетаване на ястието и чинията, в която се сервира;
- всеки от вас ще декорира своя собствена чиния, под наставничеството на нашите опитни готвачи
- ще ви запознаем и с основните правила за съчетаване на вече аранжираната чиния с подходяща  декорация на масата;
- накрая, разбира се, ще се насладим на сътворените шедьоври.

От вас се изисква да бъдете заредени с добро настроение и  ентусиазъм, от нас ще е вдъхновението и всичко!



За повече информация: тел: +359 2 97 62 490
Ниво: Професионален (подходящ за любители)

Цена на курса - 80 лв.
Начало:10:00 часа
Продължителност: 6 часа

e-mail: METRO Academy

Регистрирайки се, приемам  общите условия за провеждане на кулинарни курсове в МЕТРО Академия.

Юри Велев

ШЕФ ЮРИ ВЕЛЕВ

Юри Велев се присъединява към екипа на МЕТРО Кеш енд Кери България  през 2013 година, след дългогодишен опит във висококатегорийни хотелски вериги и бизнес хотели като хотел Витоша, Мариот, Ню Отани, Интерконтинентал и Кемпински. Бил е главен готвач и управител в Дипломатически клуб „Глория Палас“, готвач – презентатор за Конвотерм  в България, както и професионален консултант за заведения за бързо хранене относно гастрооборудването  в кухните и топлите точки.

Специализирал е италианска, френска и средиземноморска кухня; има голям опит в приготвянето на ястия на барбекю.
ВЕСЕЛИН ДОЙКОВ

Веселин Дойков
се присъединява към екипа на МЕТРО Академия след като успешно завършва HRC кулинарна Академия . През 2015 г. специализира в Хилтън Майнц, Германия.

В България стажува в някои от най-известните ресторанти като  ''Talents''  и  „ANDRé ( под менторството на  шеф Андре Токев). Специализира печива и сладкарство в сладкарска къща пекарна „Козница“ и в Four Seasons Hotel Хемпшир, Англия.
Веселин Дойков