Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Гръцка кухня

Гръцка кухня
  • 10.6.2019 г.
  • 10:00 - 18:00
  • МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км
  • Юри Велев и Веселин Дойков
  • 80 лв.Заинтересовани ли сте?

  Регистрирай се

Отличителното за националната гръцка кухня е огромното разнообразие от тематики и стилове на приготвяне на ястията, използването на пресни съставки и най-вече зеленчуци. Не случайно се води за една от най-здравословните кухни в световен мащаб. Безспорно първата асоциация, която правим с гръцката кухня са морските дарове и безбройните специалитети, които се приготвят с тях. На този курс, освен типичните летни рецепти с морски дарове, ще ви покажем и другата страна на традиционната гръцка кухня, различна от курортната храна.


За повече информация: тел: +359 2 97 62 490
Ниво: Професионален /подходящ за любители/

Цена на курса - 80 лв.
Начало:10:00 часа
Продължителност: 8 часа

e-mail: METRO Academy

Регистрирайки се, приемам  общите условия за провеждане на кулинарни курсове в МЕТРО Академия.

Шеф Юри Велев

ШЕФ ЮРИ ВЕЛЕВ

Юри Велев се присъединява към екипа на МЕТРО Кеш енд Кери България  през 2013 година, след дългогодишен опит във висококатегорийни хотелски вериги и бизнес хотели като хотел Витоша, Мариот, Ню Отани, Интерконтинентал и Кемпински. Бил е главен готвач и управител в Дипломатически клуб „Глория Палас“, готвач – презентатор за Конвотерм  в България, както и професионален консултант за заведения за бързо хранене относно гастрооборудването  в кухните и топлите точки.

Специализирал е италианска, френска и средиземноморска кухня; има голям опит в приготвянето на ястия на барбекю.

 

 

ВЕСЕЛИН ДОЙКОВ

Веселин Дойков
се присъединява към екипа на МЕТРО Академия след като успешно завършва HRC кулинарна Академия . През 2015 г. специализира в Хилтън Майнц, Германия.

В България стажува в някои от най-известните ресторанти като  ''Talents''  и  „ANDRé ( под менторството на  шеф Андре Токев). Специализира печива и сладкарство в сладкарска къща пекарна „Козница“ и в Four Seasons Hotel Хемпшир, Англия.
Веселин Дойков