Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Основи на готварството

Основи на готварството
  • 4.10.2019 г. - 25.10.2019 г.
  • 10:00 - 16:00
  • МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км
  • Юри Велев и Веселин Дойков
  • 180 лв.



Заинтересовани ли сте?

  Регистрирай се

Курсът ще се проведе в четири последователни петъка през м. Октомври -  04.10, 11.10, 18.10 и  25.10.2019г. от 10:00 до 16:00 часа. Цената за четирите посещения е общо 180 лв. Можете да се възползвате от преференциална цената  150 лв.  за ранни записвания и плащане до 20.09. 2019г.
Целта на тези курсове е да се постави стабилна теоретична и практическа основа от знания при желание за развитие в сферата на кулинарията. Курсът e подходящ както за напълно начинаещи, така и за вече практикуващи, които биха искали да запълнят пропуски или да обогатят знанията си.
МЕТРО Кеш енд Кери България е сертифициран център за профеционални обучения (ЦПО) и след успешно завършване на курса, участниците ще получат удостоверение по част от професия, одобрено от НАПОО.

Модулите, които ще бъдат заложени във всеки от дните са:

I ден: Безопасност в кухнята; Видове гастрооборудване; Ножове, техники на рязане, подръжка; Студени и топли предястия; Презентация на готова продукция;
II ден: Супи; Бульони; Крем супи и видове притурки към тях; Сосове; Презентация на готовата продукция;
III ден: Видове термична обработка; Червени меса; Птичи меса; Риба; Приготвяне на цели късове месо;Пастети и желирани ястия (терини); Основни гарнитури от зеленчуци и варива; Презентация на готовата продукция;
IV ден: Основи на хляба и печивата; Паста и производни; Основи на сладкарството; Презентиране на готовата продукция.


Курсът ще се проведе в рамките на 4 дни:
04.10, 11.10, 18.10 и  25.10.2019г. – от 10:00 до 16:00 часа


За повече информация: тел: +359 2 97 62 490
Ниво: Професионален (подходящ за любители)

Цена на курса - 180 лв. (150лв. при ранни записвания и плащане до 20.09)

Продължителност: 24 часа

e-mail: METRO Academy

Регистрирайки се, приемам  общите условия за провеждане на кулинарни курсове в МЕТРО Академия.

ШЕФ ЮРИ ВЕЛЕВ

ШЕФ ЮРИ ВЕЛЕВ

Юри Велев се присъединява към екипа на МЕТРО Кеш енд Кери България  през 2013 година, след дългогодишен опит във висококатегорийни хотелски вериги и бизнес хотели като хотел Витоша, Мариот, Ню Отани, Интерконтинентал и Кемпински. Бил е главен готвач и управител в Дипломатически клуб „Глория Палас“, готвач – презентатор за Конвотерм  в България, както и професионален консултант за заведения за бързо хранене относно гастрооборудването  в кухните и топлите точки.

Специализирал е италианска, френска и средиземноморска кухня; има голям опит в приготвянето на ястия на барбекю.

 

ВЕСЕЛИН ДОЙКОВ

Веселин Дойков
се присъединява към екипа на МЕТРО Академия след като успешно завършва HRC кулинарна Академия . През 2015 г. специализира в Хилтън Майнц, Германия.

В България стажува в някои от най-известните ресторанти като  ''Talents''  и  „ANDRé ( под менторството на  шеф Андре Токев). Специализира печива и сладкарство в сладкарска къща пекарна „Козница“ и в Four Seasons Hotel Хемпшир, Англия.

Веселин Дойков