Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Молекулярна кухня

Молекулярна кухня
  • 17.10.2019 г.
  • 10:00 - 16:00
  • МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км
  • Милен Златев
  • 100 лв.Заинтересовани ли сте?

  Регистрирай се

Молекулярната кухня е нов подход към храната и начина, по който се поднася. В нея се пресичат кулинарията и химията, затова за едни това е наука, за други – изкуство. В основата и е промяната на агрегатното състояние на продуктите, а и след това и тяхната форма. Техниките, които се прилагат са изключително разнообразни и граничещи с научната фантастика: сфериране, дехидратиране, прибавяне на различни желиращи средства (най-често агар-агар), приготвяне на леки и ефирни пяни, работа със сифон, напластяване, калциеви бани и други. От иновативните комбинации се раждат нови форми, вкусове, цветове и консистенции.
Потопете се в тайните на това изкуство и предизвикайте своето въображение на курса заедно с Шеф Милен Златев.За повече информация: тел: +359 2 97 62 490
Ниво: Професионален (подходящ за любители)

Цена на курса - 100 лв.

Начало:10:00 часа

Продължителност: 6 часа

e-mail: METRO Academy

Регистрирайки се, приемам  общите условия за провеждане на кулинарни курсове в МЕТРО Академия.

Шеф Милен Златев

 

Шеф Милен Златев

Представяме ви Шеф Милен Златев, който презентира продуктите на фирма ‘’Биорест’’ и обучава професионалисти в сферата на сладкарското и готварското изкуство, прави семинари в цяла България.
Шеф Златев има повече от петнадесет години професионален опит в света на кулинарното изкуство, той е един от най-талантливите възпитаници на Кулинарна академия HRC. Започва обучението си в Академията през 2009 г., след няколко години професионален опит в областта на кулинарията, в различни ресторанти и хотели в България и чужбина.
Интересен акцент в кариерата му е опитът му като личен готвач на алжирския посланик и семейството му в резиденцията им в България. Шеф Златев е бил и регионален главен готвач на най-голямата верига ресторанти у нас.


Освен различните елитни ресторанти и хотели, в които е работил у нас, шеф Милен има и богат международен опит в 5-звезден хотел в Доха – Катар част от Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Hotel Villa Ruimzicht в Холандия и Hotel Monkey Island, Bray в Англия. След това продължава развитието си като шеф де парти в Clos Maggiore, който е изключителен ресторант със съвременна френска кухня и носител на отличието „Най-романтичен ресторант в Лондон“.
Има опит в Испанската, Италианската и Азиатската кухня, но Френската кухня е една от любимите на Шеф Милен.
До скоро заема длъжността шеф-инструктор към Кулинарна академия HRC и главен готвач на ресторант Таланти.
В търсене на нови предизвикателства, шеф Златев започва да се занимава с молекулярна кухня. Консултира ресторанти и хотели, провежда курсове, семинари и обучения за професионалисти.