Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Интензивен курс „Основи на сладкарството“

Основи на сладкарството
  • 13.3.2020 г. - 21.3.2020 г.
  • 10:00 - 16:00
  • МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км
  • Веселин Дойков
  • 300 лв.



Заинтересовани ли сте?

  Регистрирай се

Целта на тези курсове е да поставят стабилна теоретична и практическа основа от знания в сферата на кулинарията. Курсът e подходящ както за напълно начинаещи, така и за професионалисти, които искат да запълнят пропуските си или да научат нови техники в приготвянето на неустоими сладки изкушения.

Курсът ще се проведе на 13.03, 14.03, 20.03, 21.03.2020г.

Модулите, които ще бъдат заложени във всеки от дните са:

I ден: Безопасност в кухнята; Сладкарско гастро оборудване; Качествена характеристика и подготовка на суровините;
II ден: Основи и технологии на хлебопроизводството и печивата; тесто с мая, маслено тесто, парено тесто, яйчено тесто.
III ден: Пандишпанови, маслени, белтъчни блатове, блатове със смлени ядки; сладкарски кремове и сиропи– маслени, млечно-нишестени и млечно-брашнени, плодови безяйчени и белтъчни кремове.
IV ден: Работа със захар и шоколад, модерни ресторантски десерти и техники.



За повече информация: тел: +359 2 97 62 490
Ниво: Професионален (подходящ за любители)

Цена на курса - 300 лв. ( 250 лв. при ранно записване до 01.03 )

Начало:10:00 часа

Продължителност: 6 часа

e-mail: METRO Academy

Регистрирайки се, приемам  общите условия за провеждане на кулинарни курсове в МЕТРО Академия.

ВЕСЕЛИН ДОЙКОВ
ВЕСЕЛИН ДОЙКОВ

Веселин Дойков
се присъединява към екипа на МЕТРО Академия след като успешно завършва HRC кулинарна Академия . През 2015 г. специализира в Хилтън Майнц, Германия.

В България стажува в някои от най-известните ресторанти като  ''Talents''  и  „ANDRé ( под менторството на  шеф Андре Токев). Специализира печива и сладкарство в сладкарска къща пекарна „Козница“ и в Four Seasons Hotel Хемпшир, Англия.