Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Аранжиране на храна и маса

Аранжиране на храна и маса
  • 25.3.2020 г.
  • 10:00 - 16:00
  • МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км
  • Юри Велев и Веселин Дойков
  • 80 лв.Заинтересовани ли сте?

  Регистрирай се

Според някои изследвания се храним с очите си. Ако това е вярно, то презентацията на храната в чинията е от огромно значение.

По време на курса ще се запознаете с основните принципи за прецизно аранжиране на храната, най-често срещаните грешки, както и съвети за тяхното избягване. Заедно с шеф Юри Велев и майстор сладкар Веселин Дойков ще очертаете правилата за цветово съчетаване между храната и чинията, в която се сервира тя. За финал под наставленията на нашите професионални готвачи всеки от вас ще има възможността да приложи наученото като аранжира своя собствена чиния и я съчетае с подходяща декорация на масата.

От вас се изискват добро настроение и ентусиазъм, останалото оставете на нас!За повече информация: тел: +359 2 97 62 490
Ниво: Професионален (подходящ за любители)

Цена на курса - 80 лв.

Начало:10:00 часа

Продължителност: 6 часа

e-mail: METRO Academy

Регистрирайки се, приемам  общите условия за провеждане на кулинарни курсове в МЕТРО Академия.

ШЕФ ЮРИ ВЕЛЕВ

ШЕФ ЮРИ ВЕЛЕВ

Юри Велев се присъединява към екипа на МЕТРО Кеш енд Кери България  през 2013 година, след дългогодишен опит във висококатегорийни хотелски вериги и бизнес хотели като хотел Витоша, Мариот, Ню Отани, Интерконтинентал и Кемпински. Бил е главен готвач и управител в Дипломатически клуб „Глория Палас“, готвач – презентатор за Конвотерм  в България, както и професионален консултант за заведения за бързо хранене относно гастрооборудването  в кухните и топлите точки.

Специализирал е италианска, френска и средиземноморска кухня; има голям опит в приготвянето на ястия на барбекю.

 

ВЕСЕЛИН ДОЙКОВ

Веселин Дойков
се присъединява към екипа на МЕТРО Академия след като успешно завършва HRC кулинарна Академия . През 2015 г. специализира в Хилтън Майнц, Германия.

В България стажува в някои от най-известните ресторанти като  ''Talents''  и  „ANDRé ( под менторството на  шеф Андре Токев). Специализира печива и сладкарство в сладкарска къща пекарна „Козница“ и в Four Seasons Hotel Хемпшир, Англия.

ВЕСЕЛИН ДОЙКОВ