Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Тапас, вино и коктейли

Тапас, вино и коктейли
  • 14.8.2020 г.
  • 18:00 - 21:00
  • МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км
  • Веселин Дойков
  • 60 лв.Заинтересовани ли сте?

  Регистрирай се

Тапас или малките изключително апетитни и разнообразни хапки, които възбуждат апетита и усилват жаждата.
Откъде водят началото си? Има много истории - испанците разказват, че в миналото барманите покривали чашите с аперитивите с филийка хляб или парче шунка, за да не влизат мухите в тях.  Друга история разказва, че хапките са свързани с традицията пийване на малки чаши вино от бар на бар, на крак с приятели. Собствениците на баровете сервирали хитро малки порции мезе към виното, с които питието се услаждало на гостите им и така увеличавали оборота си.
Да консумираш тапас  няма нищо общо с това да вечеряш в ресторант. Излизането за това похапване си има свой собствен етикет, който се спазва. Неписаното правило гласи, че след 6 хапки е време обстановката да бъде сменена.
Освен вкусните хапки, по време на курса нашият сомелиер ще ви предложи няколко изключителни испански вина и ще ви покажем как да приготвяте сангрия и други традиционни коктейли.
Какъв по-добър начин да прекарваш топлите вечери в приятелска компания, споделяйки питие и приятна хапка!


За записване и информация: 02 976 2 498
Ниво: Любителски

Цена на курса - 60 лв.

Начало:18:00 часа

Продължителност: 3 часа

e-mail: METRO Academy

Регистрирайки се, приемам  общите условия за провеждане на кулинарни курсове в МЕТРО Академия.

 

ВЕСЕЛИН ДОЙКОВ

ВЕСЕЛИН ДОЙКОВ

Помощник-готвач

Веселин става част от нашия екип през 2016 г., след като завършва с отличие престижната HRC Culinary Academy. Има богат опит в сферата на печивата и сладкарството, благодарение на специализации в Англия и Германия. Бил е част от екипа на едни от най-популярните български ресторанти като „Talents”и “ANDRè”. Голямата страст на Веселин е сладкарството и по-конкретно съвременни ресторантски десерти. Не спира да се развива, посещавайки майсторски класове на доказали се шеф сладкари от цял свят. Имал е честта да работи с някои от тях по време на събития в МЕТРО Академия.