Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Турска кухня

Турска кухня
  • 14.9.2020 г.
  • 10:00 - 16:00
  • МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км
  • Юри Велев и Веселин Дойков
  • 80 лв.Заинтересовани ли сте?

  Регистрирай се

Каквото и да се каже за турската кухня няма да е достатъчно – тя е изключително богата на вкусове, съставки, усещания и аромати. Смята за една от най-вкусните кухни по цял свят, като своеобразна смесица от Европейската кулинария и екзотиката на Ориента.  Традицията повелява, че човекът, който се храни трябва да е отдаден само на това, да не бърза и да е спокоен, за да усети и да се наслади на богатството от вкусове. Самото приготвяне на ястиата отнема повече време, няма такова нещо като бързи рецепти, всичко се прави с много желание и търпение в името на добрия вкус и последващото удоволствие от храната. Заповядайте на курса и заедно с шеф Юри Велев и Веселин Дойков ще приготвим срахотни и изключително вкусни турски ястия – ще започнем с разядки и салата, ще похапнем два вида основно – месно и безмесно, ще замесим традиционен турски хляб и накрая ще се подсладим с десерт.


За записване и информация: 02 976 2 498
Ниво: Професионален (подходящ за любители)

Цена на курса - 80 лв.

Начало:10:00 часа

Продължителност: 6 часа

e-mail: METRO Academy

Регистрирайки се, приемам  общите условия за провеждане на кулинарни курсове в МЕТРО Академия.

ШЕФ ЮРИ ВЕЛЕВ

ЮРИ ВЕЛЕВ

Главен готвач

Шеф Юри Велев се присъединява към екипа на МЕТРО Академия през 2014 г. Има  дългогодишен опит като главен готвач и управител на ресторанти в редица хотелски вериги, част от които хотел „Витоша“, „Интерконтинентал“, „Кемпински“, „Мариот“ и други. Работил е като консултант във фирма за продажба и изграждане на професионално кухненско оборудване. Специалист е в областта на италианска, френска, средиземноморска кухня и барбекю. Не спира да надгражда знанията си в тези кулинарни направления, но и интересът му към нови такива е нестихващ.

ВЕСЕЛИН ДОЙКОВ

Помощник-готвач

Веселин става част от нашия екип през 2016 г., след като завършва с отличие престижната HRC Culinary Academy. Има богат опит в сферата на печивата и сладкарството, благодарение на специализации в Англия и Германия. Бил е част от екипа на едни от най-популярните български ресторанти като „Talents”и “ANDRè”. Голямата страст на Веселин е сладкарството и по-конкретно съвременни ресторантски десерти. Не спира да се развива, посещавайки майсторски класове на доказали се шеф сладкари от цял свят. Имал е честта да работи с някои от тях по време на събития в МЕТРО Академия.

ВЕСЕЛИН ДОЙКОВ