Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Рецепти от кухнята

Рецепти от кухнята

В МЕТРО Академия винаги можете да намерите кулинарно вдъхновение и интересни идеи за вкусотии. Разгледайте рецептите и разнообразете менюто вкъщи!


Салати и предястия

Предястия

Супи

ОСНОВНИ

Риба и морски дарове

Десерти

Кулинарното наследство на България

„Кулинарното наследство на България“ е кауза на съмишленици, чрез която си поставяме за цел да открием и представим автентичните рецепти, които от векове формират българския вкус. Рецепти, които представят местната традиция, вдъхновени от богатството и плодородието на българската земя. Рецепти, които се предават от поколение на поколение и носят духа на малките и големи български села и градове, за да остане уникалният отпечатък на родното място върху голямата кулинарна карта на България. Ето и победителите в конкурса с автентични български рецепти, които готвиха заедно с шеф Андре Токев:


НАГРАДИ ЗА КУЛИНАРНИ БЛОГОВЕ

По време на Вторите награди за кулинарни блогове шеф Юри Велев отправи предизвикателство към кулинарните блогъри – да използват бира като съставка в приготовлението на ястие по избор – нова или стара любима рецепта, нещо тематично за сезона или посветено на предпочитани от тях продукти и храни. Ето и някои от рецептите: