Приготвяне:
Сложете бирата и маслото в малка касерола да заври леко. Добавете какаото и разбъркайте добре. Оставете да се охлади леко.
Смесете сухите съставки в голяма купа. Разбийте яйцата със заквасената сметана в купата на миксера. Добавете бирената смес и разбийте до хомогенност. Добавете сухите съставки на части. Изсипете в подготвена форма за кекс и печете на 170 градуса около 50 минути.
Докато се пече си пригответе и карамелената заливка:
5 с л масло, 1/2 ч ч кафява захар, 1/3 ч ч сметана, щипка сол, 2/3 ч ч пресята пудра захар.
Сложете всички продукти без ванилата и пудрата захар в касерола и сложете да заври. Отстранете и добавете ванилията и половината пудра захар. Продължете да бъркате и добавяте пудра захар докато получите желаната консистенция.
След като се охлади кейка го залейте с карамелената заливка.
Любка Гечева – автор на блога
"Само за гладни"
Разгледайте пълната рецепта със снимки в блога:
http://samozagladni.blogspot.bg/