Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Домашни бонбони „Рафаело“

Домашни бонбони „Рафаело“

Необходими продукти за:

  • 3 с.л. кокосово мляко;
  • 4 с.л. кондензирано мляко;
  • 3 с.л. кокосово брашно;
  • 1 с.л. кокосово масло;
  • 4-5 с.л. кокосови стърготини + 2 с.л. за поръсване;
  • Бадеми;
  • 2 с.л. мед или друг подсладител (ако кондензираното мляко не е подлсадено)

Начин на приготвяне:

1.Сложете всички съставки в купа и разбъркайте до получаване на еднородна смес.
- Ако сместа ви се струва рядка за оформянето на бонбони, добавете още малко от брашното и стърготините. Ако пък ви се струва прекалено гъста – добавете повече кондензирано мляко.
2.Преди да оформите като бонбони, оставете в хладилника за 1-2  часа.
3.Оформете сместа на малки топчета, като в средата на всяко поставите бадем.

Съвет:
Може да променяте количеството на всяка от съставките спрямо вкуса си, стига да запазите консистенцията подходяща за оформянето на бонбони.
Може да съхранявате до 1 седмица в хладилник.