Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Кокосови палачинки

Канелени меденки

Необходими продукти:

  • 2 яйца;
  • 125 г масло;
  • 1 ч.ч. захар;
  • 1 ч.ч. мед;
  • 1 ч.л. канела;
  • 1 ч.л. сода бикарбонат;
  • 1 ч.л. оцет за разтваряне на содата;
  • 600 г брашно около

Начин на приготвяне:

1.Разбийте (с бъркалка на ръка) яйцата с разтопеното масло и захарта, добавяте меда и канелата.
2.В малка чашка смесвате содата и оцета и ги добавяте.
3.Добавяте брашното на части и замесете с ръце до получаване на еднородно тесто. (трябва да е по-меко и мазно, ако се наложи добавете още малко брашно). Разточете с  точилка, но не прекалено тънко и го нарежете на формички.
4.Печете с вентилатор на предварително загрята до 160⁰С фурна с вентилатор до получаване на златист цвят (около 10-12 мин.).

За украса: Mоже да направите бяла глазура от 1 белтък и пудра захар. Разбивате белтъка на ръка докато стане на сняг и добавяте към него пудра захар до получаване на гъста смес. Ако желаете може да добавите и сладкарски бои за получаването на различни цветове и обичайните поръски (шоколадови пръчици, мини бонбони и др.).