Ореховки
Необходими продукти за:
- 250 г смелени орехи;
- 250 г захар;
- 4 белтъка;
- 1.5 с.л. брашно;
Начин на приготвяне:
1.Отделете белтъците и ги разбъркайте леко с вилица или бъркалка, но не на сняг.
2.Добавете към белтъците смелените орехи и захарта.
3.Сместа сложете на слаб котлон на водна баня за точно 27 минути като постоянно разбърквате. Така ще изгорите калориите за поне 1-2 ореховки, които ще хапнете след това.
4.Оставете сместа да се охлади, след което към нея добавете брашното и разбъркайте.
5.Разпределете сместа в тава с хартия за печене с помощта на чаена лъжичка. Печете в предварително загрята фурна на 160°С за точно 15 минути.
Съвет: Препоръчваме да използвате метални или стъклени съдове за приготвянето.
Научете първи за промоциите ни от нашия нюзлетър
Запишете се
или
Регистрирайте се за МЕТРО карта