Начин на приготвяне:
1.За карамеления сос сипваме всичко в нагорещен тиган и разбъркваме леко, докато маслото се разтопи. Оставяме за около 5 минути до златист цвят.
2.За кекса смесваме всички сухи съставки и им прибавяме бирата и маслото. Разбъркваме и накрая объркваме и парченцатата ябълка и половината от лешниците в тестото.
3.Изсипваме сместа във форма за печене, която предварително сме покрили с хартия за печене.
Изсипваме останалите лешници върху тестото, а върху тях изливаме горещия карамел (ако е изстинал, загрейте лекео тигана) 4. Печем на 180oС без вентилатор за около час и половина. Може да проверяваме с дървено шишче, което трябва да излезе сухо.
Когато е готов, оставаме да изстине върху решетка и поръсваме с пудра захар.
Елица Сърбева, автор на блога "CakeAndPancake"
Разгледайте пълната рецепта със снимки в блога:
https://cakeandpancake.wordpress.com/