Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Агнешко с картофи

Агнешко с картофи

Необходими продукти:

  • 1 бр. агнешка плешка
  • Сол, черен пипер на вкус;
  • 1 ч.л. червен пипер;

  • 125 г  масло;
  • 1 с.л. сух джоджен;
  • 500-700 г картофи

Начин на приготвяне:

1.Разтопете маслото до кремообразна консистенция.
2.Поръсете всички подправки по месото и втрийте с ръце, след което намажете с маслото.
3.Сложете в тава с малко вода (между 1-2 см от дъното на съда) и покрийте с алуминиево фолио.
4.Печете в предварително загрята фурна на 210°С до завиране на водата (не повече от 30 мин.), след което намалете на 160°С за около 6 часа.
5.Следете постоянно да има вода в съда. Ако се изпари – доливайте, за да стане месото крехко.
6.Картофите обелете, посолете и добавете цели в тавата при месото около 1 час преди да го изключите.

Съвет: Може да гарнирате месото и с дроб сарма.