Чомлек по бански
Необходими продукти за 6-8 порции:
- 3 кг телешки/свински джолан
- 1 кг картофи;
- 2-3 глави кромид лук;
- 300 мл червено вино;
- 5-6 скилидки чесън
- 2 бр. люти чушки
- 200 г домати (пресни или от консерва);
- 1 с.л. чубрица;
- 2 с.л. червен пипер;
- 15 бр. зърна черен пипер;
- 4 бр. дафинов лист;
- Сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1.Нарежете джолана, овкусете със сол и пипер и запечатайте на силно загорещен тиган от всички страни.
2.Всички останали продукти се нарязват и се слагат в гювеч с джолана.
3.Разбъркайте добре и печете във фурна на 160°С за около 5 часа.
Научете първи за промоциите ни от нашия нюзлетър
Запишете се
или
Регистрирайте се за МЕТРО карта