Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Чомлек по бански

Чомлек по бански

Необходими продукти за 6-8 порции:

  • 3 кг телешки/свински джолан
  • 1 кг картофи;
  • 2-3 глави кромид лук;
  • 300 мл червено вино;
  • 5-6 скилидки чесън
  • 2 бр. люти чушки


  • 200 г домати (пресни или от консерва);
  • 1 с.л. чубрица;
  • 2 с.л. червен пипер;
  • 15 бр. зърна черен пипер;
  • 4 бр. дафинов лист;
  • Сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1.Нарежете джолана, овкусете със сол и пипер и запечатайте на силно загорещен тиган от всички страни.
2.Всички останали продукти се нарязват и се слагат в гювеч с джолана.
3.Разбъркайте добре и печете във фурна на 160°С за около 5 часа.