Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Пиле с дресинг от пресен лук и магданоз

Пиле с дресинг от пресен лук и магданоз

Необходими продукти за 2 порции:

  • 1 бр. пилешки гърди (около 500 г)
  • Сол и пипер за вкус

За соса:

  • 1 връзка магданоз (около 20-30 г)
  • 1 стрък пресен лук
  • 1 скилидка чесън
  • 70 мл зехтин
  • Чили (по желание и на вкус)
  • Студена вода (около 100 мл)

 

 

Начин на приготвяне:

1.Отрежете пилешките гърди по дължина, овкусете със сол и пипер и запечете с малко мазнина на тиган по 2 до 3 минути от всяка страна.

2.През това време в подходящ съд пасирайте всички съставки за соса. Ако сметнете, че сосът е прекалено гъст, добавете още малко вода до получаване на желаната от вас консистенция.

Съвет:  Ако желаете може да добавите към соса 1 ч.л. настърган пармезан или 20 г смелени орехи.