Пиле с дресинг от пресен лук и магданоз
Необходими продукти за 2 порции:
- 1 бр. пилешки гърди (около 500 г)
- Сол и пипер за вкус
За соса:
- 1 връзка магданоз (около 20-30 г)
- 1 стрък пресен лук
- 1 скилидка чесън
- 70 мл зехтин
- Чили (по желание и на вкус)
- Студена вода (около 100 мл)
Начин на приготвяне:
1.Отрежете пилешките гърди по дължина, овкусете със сол и пипер и запечете с малко мазнина на тиган по 2 до 3 минути от всяка страна.
2.През това време в подходящ съд пасирайте всички съставки за соса. Ако сметнете, че сосът е прекалено гъст, добавете още малко вода до получаване на желаната от вас консистенция.
Съвет: Ако желаете може да добавите към соса 1 ч.л. настърган пармезан или 20 г смелени орехи.
Научете първи за промоциите ни от нашия нюзлетър
Запишете се
или
Регистрирайте се за МЕТРО карта