Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Хумус с печени чушки

Хумус с печени чушки

Необходими продукти:

  • 4 бр. патладжани
  • 450-500 г нахут или 2 малки консерви
  • 2 с.л. сусамов тахан
  • 2 скилидки чесън
  • Сок от половин лимон
  • Кимион и сол на вкус
  • 4-5 с.л. зехтин
  • 2 бр. печени червени чушки
  • 100 г сушени домати (по желание)

Начин на приготвяне:

1.Отцедете нахута, но запазете 150 мл от течността от консервата.

2.Изсипете в блендер нахута, половината от течността и всички останали съставки. Миксирайте до получаване на гладка еднородна смес.. Ако сместа ви се струва гъста, добавяйте постепенно от течността до получаване на желаната от вас консистенция. Може да го направите и с пасатор.

3.Може да замените печените червени чушки с 100 г сушени домати или да ги съчетаете.

Съвет: Ако използвате сушени домати, накиснете ги предварително във вода или най-добре си купете такива в буркан със зехтин.