Начин на приготвяне:
1.Измийте добре зеленолистните и премахнете дебелите дръжки на лапада и спанака.
2.В подсолена вряща вода бланширайте зеленолистните за около 30 секунди, за да запазят зеленият си цвят. Охладете веднага в лед или под течаща студена вода.
! Запазете бульона от бланширането.
3.В тенджера запържете в малко зехтин пресния лук, чесъна и бекона.
4.Добавете маслото и всички зеленолистни, след което излейте около 2/3 от запазения от бланширането бульон. Гответе на ниска температура около 7-8 мин.
5.Пасирайте супата докато е гореща. Ако е прекалено гъста, добавете останалата част от бульона (топъл).
6.За маслото с пушен пипер: Разтопете маслото и го оставете до златисто на котлона на умерена температура, след което добавете и пушения червен пипер.
7.Гарнирайте супата с натрошено краве сирене, пушеното масло и ядки по желание!