Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Пролетна кето крем супа

Пролетна кето крем супа

Необходими продукти за 2 порции:

  • 300 г спанак
  • 200 г коприва
  • 100 г лапад
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка пресен лук
  • 50 г бекон нарязан на кубчета
  • 70 г студено масло
  • Самардала
  • Краве сирене за гарниране


За маслото с пушен пипер:

  • 50 г масло
  • 1 ч.л. пушен червен пипер

 

Начин на приготвяне:

1.Измийте добре зеленолистните и премахнете дебелите дръжки на лапада и спанака.

2.В подсолена вряща вода бланширайте зеленолистните за около 30 секунди, за да запазят зеленият си цвят. Охладете веднага в лед или под течаща студена вода.

! Запазете бульона от бланширането.

3.В тенджера запържете в малко зехтин пресния лук, чесъна и бекона.

4.Добавете маслото и всички зеленолистни, след което излейте около 2/3 от запазения от бланширането бульон. Гответе на ниска температура около 7-8 мин.

5.Пасирайте супата докато е гореща. Ако е прекалено гъста, добавете останалата част от бульона (топъл).

6.За маслото с пушен пипер: Разтопете маслото и го оставете до златисто на котлона на умерена температура, след което добавете и пушения червен пипер.

7.Гарнирайте супата с натрошено краве сирене, пушеното масло и ядки по желание!