Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

МЕТРО Академия бе домакин на вторите годишни награди за кулинарни блогове, организирани от Блоговодител

МЕТРО Академия бе домакин на вторите годишни награди за кулинарни блогове, организирани от Блоговодител
  • Повече от 40 кулинарни ентусиасти се срещнаха „на живо“, за да получат награди в 10 категории
  • Над 8000 души взеха участие в онлайн-гласуването

На специална церемония, която се проведе на 04.06.2016г. в МЕТРО Академия бяха раздадени вторите Годишни награди за кулинарни блогове, организирани от специализирания гастрономически сайт Блоговодител, в партньорство с МЕТРО Кеш енд Кери.

На събитието присъстваха автори на кулинарни блогове и кулинарни ентусиасти от цялата страна и от чужбина, гости и представители на медиите. Жури от професионалисти определиха победителите в 10 специализирани категории. Бяха раздадени и 10 награди, определени след вот на публиката в Интернет.
Жури:

  • Юри Велев, Главен готвач в МЕТРО Академия
  • Валери Нешов, Професионален готвач и търсач на кулинарни съкровища
  • Елица Минева, редактор, филолог, любител на гурме културата
  • Йоланта Делибозова – Йоли, Музикант, кулинарен блогър, телевизионен водещ
  • Веселина Славчева, карвинг специалист, инструктор и международен съдия 


„Радвам се, че наградите за кулинарни блогове се превръщат в традиция. Когато преди една година за първи път се срещнахме тук, си пожелахме  МЕТРО Академия да се превърне в място, което ни обединява. Място, в което винаги сте добре дошли, за да създавате и изпробвате нови рецепти, да обменяте опит и познание, да се забавлявате.“  каза Вероника Пунчева в обръщението си към гостите. „Вярвам, че хора като вас превръщат социалните медии и Интернет в един пъстър, красив и вкусен свят, изпълнен с топлина и уют.“

Специално предизвикателство към блогърите отправи МЕТРО Академия – даприготвят ястия, използвайки тъмно или светло пиво от последния каталог на МЕТРО България „Барбекю и бира“ и изпратят резултата от работата си на шеф Юри Велев, като най-интересните от тях ще бъдат приготвени заедно с екипа на Академията, а три от тях ще получат комплект аксесоари за барбекю Jamie Oliver.
Специално видео обръщение към всички участници и гости направи единият от членовете на журито Йоланта Делибозова - музикант, кулинарен блогър и ТВ водещ, която се включи от Германия.