Ципура на скара със сезонни зеленчуци

Рецепта за печена ципура със зеленчуци
Ципура на скара със сезонни зеленчуци

Вкусна прясна риба на скара, поднесена с хрупкави сезонни зеленчуци и апетитен дресинг

Време
:
40 мин
Трудност
:
Лесна
Брой порции
:
4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
4бр.
ципура 
400г
тиквички
400г
чушки микс
250г
кромид лук или праз
15 г
пресен риган
50мл
зехтин
4г
подправки(сол и червен пипер) 

Начин на приготвяне

1
Почисти и измий добре рибата.
2
С остър нож направи прорези в областта на гърба на ципурата.
3
Нарежи всички зеленчуци на едро.
4
Изпечи подправената със сол и пипер риба и зеленчуците на предварително загрятата скара и ги раздели  в отделни съдове.
5
Зеленчуците залей обилно със сос, приготвен от пасиран зехтин и риган, сол и пипер.
6
Рибата и зеленчуците постави  в чиния за сервиране. Ципурата можеш допълнително да овкусиш с остатъка от приготвения сос.