Кисело зеле с ориз и кашкавал

Рецепта за кисело зеле с ориз и кашакавал на фурна
Кисело зеле с ориз и кашкавал

Определeно си заслужава да опиташ един по-интересен и безмесен вариант за приготвянето на кисело зеле

Време
:
50 мин
Трудност
:
Лесна
Брой порции
:
6

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1,5кг
кисело зеле
100мл
олио
100г
ориз
150г
кашкавал
200мл
прясно мляко
3бр.
яйца
5г
червен пипер
3г
подправки (сол и черен пипер)

Начин на приготвяне

1
Нарежи зелето на ситно и го задуши с червен пипер в мазнината до омекване.
2
Свари ориза в подсолена вода , отцеди го и смеси с настъргания кашкавал, ситно нарязания магданоз и черен пипер.
3
Изсипи половината от зелето в тава с намаслено дъно, върху него изсипи ориза  и след това остатъка от зелето.
4
Залей ястието с разбитите мляко и яйца и пече във фурна 180°С за 20 минути.
Съвет:
Може да поръсиш с настърган кашкавал 5 минути преди да извадиш ястието от фурната.