Фондю с пет вида сирена

Рецепта за фондю с разнообразни сирена
Фондю с пет вида сирена

При приготвянето на фондю може да се постигне голямо изобилие от вкусове - от меки до пикантни, чрез умелото съчетаване на различни видове сирена, билки и други добавки.

Време
:
20 мин
Трудност
:
Лесна
Брой порции
:
4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
100г
сирене Ементал
100г
сирене Грюер
100г
сирене Чедър
100г
сирене Гауда
100г
сирене Готгонзола (или друг вид синьо сирене)
100мл
бяло вино
10-12резенчета
препечена бяла/пълнозърнеста багета,нарязана на хапки

Начин на приготвяне

1
Всички сирена нарежи на кубчета.
2
Изсипи ги в предварително затопления съд за фондю и залей с бялото вино.
3
Бъркай сирената непрекъснато до получаване на хомогенна смес.
4
Фондюто е готово за сервиране.
Съвет:
Ако нямаш специален уред за фондю, може да използваш малка тенджера с незалепващо покритие и да разтопиш сирената на водна баня.