Хумус с печени чушки

Рецепта за хумус с печен пипер и сушени домати
Хумус с печени чушки

Може да я поднесеш като салата или за леко обедно похапване с препечен хляб

Време
:
20 мин
Трудност
:
Лесна
Брой порции
:
4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
500г
нахут
20г
сусамов тахан
10г
скилидки чесън
½
лимон, изцеден сок
40мл
зехтин
2бр.
печени червени чушки
100г
сушени домати (по желание)
4г
подправки (кимиони сол)

Начин на приготвяне

1
Отцеди нахута, но запази 150 мл от течността от консервата.
2
Изсипи блендер нахута, половината от течността и всички останали съставки. Миксирай до получаване на гладка еднородна смес. Ако сместа ти се струва гъста, добавяй постепенно от течността до получаване на желаната консистенция. Може да ползваш и с пасатор.
3
Може да замениш печените червени чушки с 100 г сушени домати или да ги съчетаеш.
Съвет:
Ако използваш сушени домати, накисни ги предварително във вода или най-добре използвай такива в буркан със зехтин.