Овчарска салата

Рецепта за овчарска салата с чипс от бекон и кашкавал
Овчарска салата

Една неостаряваща класика с модерна визия

Време
:
20 мин
Трудност
:
Лесна
Брой порции
:
2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
200г
домати
200г
краставици
100г
чушки
40г
кромидили червен лук
2бр.
яйца
60г
бекон
20г
гъби печурки
100г
краве сирене
50г
кашкавал
4г
подправки (олио и сол)

Начин на приготвяне

1
Нарежи продуктите: краставиците с белачка или слайс машина по дължината на краставицата и ги навий на руло; доматите на четвъртини; бекона, гъбите, лука и чушките на тънки слайсове.
2
Свари яйцата до желаната твърдост.
3
Нарежи гъбите на полумесеци и ги сотирай за кратко в сгорещен тиган, може да добавиш и малко зехтин и сол пожелание.
4
Сиренето нарежи на кубчета, а яйцата на четвъртини.
5
За чипса от кашкавал върху загорещен тиган сложи хартия за печене, а върху нея настъргания кашкавал и отново хартия върху него. Запечи от двете страни до златисто.
Съвети:
Изсуши или запечи бекона, който използваш.