Супа от червена леща

Рецепта за вкусна супа от червена леща
Супа от червена леща

Услажда се от първата лъжица и може да я предложите също като крем супа

Време
:
45 мин
Трудност
:
Лесна
Брой порции
:
4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
300г
червена леща
120г
моркови
60г
кромид лук
10г
чесън
5г
джоджен
2г
куркума
2г
къри
20мл
зехтин
5г
подправки (сол и  червен пипер)
1връзка
магданоз

Начин на приготвяне

1.
Нарежи на ситно морковите и лука, може да ползваш и блендер.
2.
Сложи нарязаните зеленчуци и целите скилидки чесън с тенджера с 2 л вода да се сварят, като добавиш и подправките.  След като са готови зеленчуците (околко 15 мин) добави добре измитата леща и вари още 20 мин.
3.
След като е готова лещата, извади скилидките чесън.
4.
Сервирай с пълнозърнест хляб и наситно нарязан магданоз.
Съвет:
За крем супа добави 100 мл сметана и и пасирай. Поднеси с крутони.