Супа от магданоз със свински дроб

Рецепта за магданозена супа поднесена със свински дроб
Супа от магданоз със свински дроб

Нестандартна зимна супа за ценители

Време
:
60 мин
Трудност
:
Сложна
Брой порции
:
4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
300 г
свински черен дроб
60г
кромид лук
120г
моркови
20г
целина
2бр.
дафинов лист
200мл
бяло вино
10г
мащерка
2зърна
бахар
4г
подправки (сол и черен пипер)
За супата:
60г
кромид лук
100г
картофи
200г
магданоз
100г
целина, глава
50г
краве масло
30мл
олио
4г
подправки (сол и черен пипер)

Начин на приготвяне

На свинския дроб:
1
Почисти зеленчуците и ги нарежи на едри парчета.
2
Измий свинския дроб и го сложи в тенджера със зеленчуците, 4 л студена вода и останалите продукти. Остави да ври 10 минути.
3
Прецеди дроба и го нарежи на кубчета. Останалите продукти не се ползват.
На супата:
1
Нарежи на ситно лука и целината и ги запържи в загорещено олио. Добави 1,5 л вода и нарязаните на едро картофи и вари до готовност (около 20 мин).
2
Две минути преди да свалиш от котлона добави магданоза и маслото.
3
Пасирай. Добави нарязания на кубчета дроб и готви още 5 до 7 минути. Овкуси със сол и пипер.
Съвет:
Сервирай с препечен хляб и няколко капки балсамова редукция.