Необятният вкус на сандвичите – рецепти от цял свят

Необятният вкус на сандвичите – рецепти от цял свят
  • 27.7.2021 г.
  • 10:00 - 16:00
  • МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км
  • Юри Велев и Веселин Дойков
  • 100 лв.Заинтересовани ли сте?

  Регистрирай се

Сандвичите са най-разпространената храна в света, но често са подценявани. Свикнали сме да ги асоциираме със забързания градски живот и нездравословните съставки, но всъщност те имат своята богата история и традиции, и могат да бъдат един балансиран, здравословен избор. Както при всяко друго ястие, сандвичите също имат своите регионални особености и характер, които са се съхранявали и развивали с времето. През последните години, все повече кулинарни експерти добавят сандвичи в менютата на ресторантите си, а едни от най-високо оценяваните заведения в света са именно тези, предлагащи (на пръв поглед) бърза и семпла храна – сандвичи. Акцент на тези заведения са малкото, леснодостъпни съставки, но отличаващото е начинът на приготвяне, който отнема часове предварителна подготовка. Интересно е как един сандвич може да побере в себе си векове на развитие на вкуса и хранителните навици на цяла една нация.
Сладки или солени, месни или рибни, всяка страна си има своя уникален и различен привкус. На курса  ще покажем както някои от най-типичните видове за различните държави, така и по-нетрадиционни вкусови комбинации и съчетания като португалския франчесиня, венецуелския арепас и ориенталския – лахмаджун.За повече информация: тел: +359 2 97 62 498
Ниво: Професионален (подходящ за любители)

Цена на курса - 100 лв.

Начало:10:00 часа

Продължителност: 6 часа

e-mail: METRO Academy

Регистрирайки се, приемам  общите условия за провеждане на кулинарни курсове в МЕТРО Академия.

Юри Велев

ЮРИ ВЕЛЕВ

Главен готвач

Шеф Юри Велев се присъединява към екипа на МЕТРО Академия през 2014 г. Има  дългогодишен опит като главен готвач и управител на ресторанти в редица хотелски вериги, част от които хотел „Витоша“, „Интерконтинентал“, „Кемпински“, „Мариот“ и други. Работил е като консултант във фирма за продажба и изграждане на професионално кухненско оборудване. Специалист е в областта на италианска, френска, средиземноморска кухня и барбекю. Не спира да надгражда знанията си в тези кулинарни направления, но и интересът му към нови такива е нестихващ.

Веселин Дойков

ВЕСЕЛИН ДОЙКОВ

Помощник-готвач

Веселин става част от нашия екип през 2016 г., след като завършва с отличие престижната HRC Culinary Academy. Има богат опит в сферата на печивата и сладкарството, благодарение на специализации в Англия и Германия. Бил е част от екипа на едни от най-популярните български ресторанти като „Talents”и “ANDRè”. Голямата страст на Веселин е сладкарството и по-конкретно съвременни ресторантски десерти. Не спира да се развива, посещавайки майсторски класове на доказали се шеф сладкари от цял свят. Имал е честта да работи с някои от тях по време на събития в МЕТРО Академия.