Пинчоси, тапаси и вино - храна за свободното време

Пинчоси, тапаси и вино
  • 12.8.2021 г.
  • 10:00 - 16:00
  • МЕТРО Академия, 1784 София, бул. Цариградско шосе 7-11 км
  • Юри Велев
  • 80 лв.Заинтересовани ли сте?

  Регистрирай се

Пинчос и тапас, или малките, изключително апетитни и разнообразни хапки, които възбуждат апетита и усилват жаждата.
Откъде водят началото си тези малки хапчици? Има много истории - испанците разказват, че в миналото барманите покривали чашите с аперитивите с филийка хляб или парче шунка, за да не влизат мухите в тях.  Друга история разказва, че хапките са свързани с традицията пийване на малки чаши вино от бар на бар, на крак с приятели. Собствениците на баровете сервирали хитро малки порции мезе към виното, с които питието се услаждало на гостите им и така увеличавали оборота си.
Да консумираш пинчос и тапас  няма нищо общо с това да вечеряш в ресторант. Излизането за това похапване си има свой собствен етикет, който се спазва. Неписаното правило гласи, че след 6 хапки е време обстановката да бъде сменена.
Разликата между пинчос и тапас е, че първите са на клечка, а вторите- не. Първите са купуват с пиенето, а вторите се допълват безплатно. Пинчос идва от  клечка за зъби – pincho – преминаваща през тях, която предпазва разпадането на хапката, а тапас от tapa, което всъщност значи похлупак.
Какъв по-добър начин да прекарваш топлите вечери в приятелска компания, споделяйки питие и приятна хапка!
Ако и ти си ценител на хубавата храна и виното, заповядай на курса, за да се насладиш на тези малки вкусни изкушения в съчетание с най-подходящите вина, препоръчани от нашите винени специалисти.За повече информация: тел: +359 2 97 62 498
Ниво: Любителски

Цена на курса - 80 лв.

Начало:10:00 часа

Продължителност: 6 часа

e-mail: METRO Academy

Регистрирайки се, приемам  общите условия за провеждане на кулинарни курсове в МЕТРО Академия.

Юри Велев

ЮРИ ВЕЛЕВ

Главен готвач

Шеф Юри Велев се присъединява към екипа на МЕТРО Академия през 2014 г. Има  дългогодишен опит като главен готвач и управител на ресторанти в редица хотелски вериги, част от които хотел „Витоша“, „Интерконтинентал“, „Кемпински“, „Мариот“ и други. Работил е като консултант във фирма за продажба и изграждане на професионално кухненско оборудване. Специалист е в областта на италианска, френска, средиземноморска кухня и барбекю. Не спира да надгражда знанията си в тези кулинарни направления, но и интересът му към нови такива е нестихващ.