Форма на обучение: дневна, присъствена
Хорариум: 40 учебни часа
Документ: Успешно завършилите курса участници получават: Удостоверение за професионално обучение по част от професия, одобрено от НАПОО.
Дати на провеждане: от 17.12.2021г. до 21.12.2021г., финален изпит 22.12.2021г.
Краен срок за записване на кандидатите: 13.12.2021г.
Кандидатите трябва да отговарят на следните изисквания:
- да имат навършени 16 години;
- минимално входящо нио – завършен 10-ти клас / средно обазование
- медицинско свидетелство, че професията не им е противопоказна
Необходими документи за записване:
- Копие на лична карта
- Документ за завършено образование
- Медицински документ, удостоверяващ здравословно състояние на кандидата и че професията не му е противопоказна (Карта за предварителен медицински преглед)
- 1 бр. снимка за лични документи
- Документ за платена такса
Знания, умения и компетентности:
Курсът е разделен на теоретична част и практическа подготовка, като основнa част от обучението са часовете по практика. Курсистите ще се запознаят и усвоят класически и модерни техники на готварството, ще придобият специфични умения за приготвянето на кулинарни изделия и ще се запознаят с основното оборудване и инвентар в професионалната кухня.
Учебни предмети по тема „ Основи на готварството“:
1. Здравословни и безопасни условия на труд
2. Организация на работния процес
3. Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг
4. Предварителна обработка на хранителни продукти и подготовка на полуфабрикати
5. Приготвяне на предястия, супи и сосове
6. Приготвяне на основни ястия, аламинути и гарнитури
7. Приготвяне на десерти и напитки
8. Приготвяне на ястия от чуждестранни кухни
9. Аранжиране на храна и маса
За регистрация за курса, моля натиснете ТУК
При възникнали въпроси, моля свържете се с нас на тел.: 02 9762 498 или е-mail: METRO Academy