Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

METRO Inspirations


За любителите на рибната кухня

 

Ципура на скара със сезонни зеленчуци 

За ценителите на: Шоколада


Знаете ли че?

През 1879, швейцарецът Рудолф Линд открил размесването (конширането) - съществен процес в рафинирането на шоколада. Открива го случайно, когато помощникът му оставил една машина да работи цяла нощ...


Вижте повече

Запознайте се със звездата на рибните ястия: Сьомгата

От кулинарна гледна точка сьомгата е истинска звезда. Нейното вкусно, крехко месо с характерния си наситен цвят е относително богато на мазнини. Освен това в сьомгата се съдържат ценните омега-3 мастни киселини и витамини. За най-добра се счита месестата средна част.

Научете как да филетирате сьомга тук


Трюфелите: шоколадово изкушение



Каквото и да се каже за това шоколадово произведение на кулинарията, ще бъде малко.

Вижте рецептата тук








По време на Вторите награди за кулинарни блогове шеф Юри Велев отправи предизвикателство към кулинарните блогъри – да използват бира като съставка в приготовлението на ястие по избор – нова или стара любима рецепта, нещо тематично за сезона или посветено на предпочитани от тях продукти и храни. Някои изявени блогъри вече изпратиха своите предложения.


Вижте ги ТУК

Вижте и още кулинарни вдъхновения