Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Рецепти от кулинарни блогъри - Кейк с тъмна бира

 Необходими продукти:

  • 226 гр. масло
  • 1 ч ч тъмна бира
  • 2 ч ч брашно
  • 2 ч ч кафява захар
  • 1 ванилена шушулка
  • 1/2 ч л сол
  • 3/4 ч ч какао
  • 1/2 с л содa
  • 3/4 ч ч заквасена сметана
  • 2 яйца
Рецепти от кулинарни блогъри - Кейк с тъмна бира
Приготвяне:

Сложете бирата и маслото в малка касерола да заври леко. Добавете какаото и разбъркайте добре. Оставете да се охлади леко.
Смесете сухите съставки в голяма купа. Разбийте яйцата със заквасената сметана в купата на миксера. Добавете бирената смес и разбийте до хомогенност. Добавете сухите съставки на части. Изсипете в подготвена форма за кекс и печете на 170 градуса около 50 минути.

Докато се пече  си пригответе и карамелената заливка:
5 с л масло, 1/2 ч ч кафява захар, 1/3 ч ч сметана, щипка сол, 2/3 ч ч пресята пудра захар.
Сложете всички продукти без ванилата и пудрата захар в касерола и сложете да заври. Отстранете и добавете ванилията и половината пудра захар. Продължете да бъркате и добавяте пудра захар докато получите желаната консистенция.

След като се охлади кейка го залейте с карамелената заливка.



Любка Гечева – автор на блога "Само за гладни"

Разгледайте пълната рецепта със снимки в блога:

http://samozagladni.blogspot.bg/