Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Рецепти от кулинарни блогъри - Кростони с орехов пастет и пачи крак - веган

 Необходими продукти:

  • хляб - домашен, с квас или чабата
  • зехтин
  • 1-2 скилидки чесън
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • розмарин
  • магданоз
  • лимонов сок
  • гъби - пачи крак или манатарки - 2-3 шепи
  • орехи, накиснати за 8-10 часа - около 150-200 г
  • бира " Столично - pale bock"

 


Рецепти от кулинарни блогъри - Рецепти от кулинарни блогъри - Кростони с орехов пастет и пачи крак - веган


Продуктите не са с определени количества, но мисля, че това не е проблем. Водещ е вашият вкус и усет.


Приготвяне:

1. Гъбите се почистват със суха четка. Нарязват се на едри парчета. Посочила съм два вида диворастящи. Използвала съм и двата. На снимките са само с пачи крак, комбинацията от двата вида също е много вкусна.

2. Чесънът се нарязва на тънки филийки. В тиган се загрява олио или зехтин, поставят се чесънът, 1 клонче розмарин, 2-3 клончета мащерка. Когато олиото започне да ухае, добавете гъбите и бъркайте  често около 5 минути . Добавете около 100 мл бира, когато бирата почти се изпари, посолете, поръсете черен пипер, разбъркайте и изключете огъня. Оставете на топло.

3. Нарежете хляба на филийки, разполовете ги. Запечете на грил или под грила във фурната, предварително загрети.

4. Докато филийките се пекат, пасирайте накиснатите и изплакнати орехи с малко вода, черен пипер и морска сол на вкус. Може да добавите няколко лъжици зехтин и малко лимонов сок

5. Намажете филийките с малко зехтин или направо с ореховия пастет. Преди да наредите гъбите отгоре ги объркайте със ситно нарязан магданоз. Поставете на всяка филийка гъби, поръсете листенца мащерка, малко прясно смлян черен пипер и няколко иглички розмарин.

Хапнете с добре изстудена бира!




Бианка Йовчева - автор на блога Вкусно с БЕТИ

Разгледайте пълната рецепта със снимки в блога:

http://vkusnosbety.blogspot.bg/2016/06/crostoni-with-walnut-pate-and.html