Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Рецепти от кулинарни блогъри - Паприковани сочни пилешки бутчета

    Продукти за 6 порции:

    • 12 бр. долни пилешки бутчета
    • 2 с.л. сладък червен пипе; 2 с.л. едросмлян червен пипер
    • 2 с.л. сушена зеленчукова подправка - смес от моркови, лук, зелени подправки, чушки, праз
    • 1 равна с.л. сол; 1 с.л. къри
    • 1 с.л. чипс от чесън (или чесън на прах, или просто счукани 2-3 скилидки чесън )
    • 1 каф. лъжица джинджифил  смлян
    • 1 каф. лъжица кориандър смлян  (тези двете подправки са смлени, тъй като натуралния им аромат е доста силен)
    • 1каф.л. кимион
    • 1 бира :) 400мл, добре охладена  ( тук е „Pale Bock“ – светлото козле на „Столично“ - предизвикателството на Метро)
    • 2 лъжици масло
Паприковани сочни пилешки бутчета

Приготвяне:

Поставяме всички подправки   в купа и разбъркваме добре.
Овалваме всяко  бутче поотделно   в подправките - така че да се облепят отвсякъде с тях и поставяме в плик за печене (а той в тава, естествено)..
Така приготвеният плик прибираме  в хладилника за час.
През това време отливаме половината от бирата в охладена чаша, за да се  уверим  в превъзходния хмелов и малцов аромат на пивото :) и не забравяме, че другата половина   ни трябва за готвене.
Изваждаме   тавата с бутчетата   и внимателно наливаме 200мл бира в плика - ниско долу, да не се отмиват подправките.
Връзваме плика и поставяме тавата във фурната - ако е в студена фурна за 25 мин. на 200 *, ако е загрята вече на тези градуси - за 15 мин, след което намаляваме  градусите на фурната и печем за 40-50 мин.
Изваждаме тавата,  изрязваме плика само отгоре - внимателно, защото врялата пара, която излиза е опасна за ръцете :), поставяме върху всяко бутче по парченце масло и връщаме във фурната за още 5-6 мин.


Пепа Стоева – автор на блога Храна за мойте канибали

Разгледайте пълната рецепта със снимки в блога:


http://pep-4o.blogspot.bg/2016/06/blog-post_11.html