Станете клиент на МЕТРО

Регистрирайте се за МЕТРО карта

Aquaphor Premium


Aquaphor Premium
Aquaphor Premium

Аквафор Премиум е кана за филтриране на вода от ново поколение. Обемът на каната и фунията позволяват наведнъж да се пречисти максимално количество вода. С Премиум, Вие и семейството Ви ще знаете, че ще разполагате с чиста и прясна питейна вода във всеки един момент.

Новият дизайн позволява използването ѝ да бъде изключително лесно. Каната е разполага с удобен капак тип „FLIP-TOP”,  който позволява каната да се пълни без да се сваля капака ѝ, както и електронен индикатор за ресурса на филтриращия модул, който ще Ви предупреди за навременната подмяна на филтъра.

Филтърът на каната ефективно ще пречисти от питейната вода: хлор, ръжда, накипи, олово, карцерогени, фенол, живак, нефтопродукти, пестициди, включително и медикаменти и хормони.

Всичките части на каната са направени от висококачествена пластмаса, сертифицирана за употреба с хранителни продукти. Не съдържа Бисфенол-А, фталати или други токсични пластмаси, вредни за организма.

Общият обем на каната е 3,8 литра, като полезният (за филтрираната вода) е 1,3 литра, правейки каната незаменима за големи семейства.


Електронният брояч (индикатор) на ресурса

Броячът за смяна на филтъра на Аквафор следи действителното количество пречистена вода. Той отброява всеки път когато каната се напълни и отразява действителния оставащ живот на филтъра. Този подход позволява да се използва напълно фабричния капацитет на филтъра така, че да Ви се налага смяна на модула само когато е нужно.

електронен брояч

Характеристики на каната Аквафор Премиум

Цветове на каната

Бял, Син

Общ обем на каната

3.8 литра

Полезен обем на каната

1.7 литра

Вид филтриращ модул в комплекта

Аквафор B100-5

Ресурс на филтриращия модул / брой

300 литра

Съвместима с филтри

-          B100-5 – универсален

-          B100-6 – за твърда вода

-          B100-7 – запазващ изходния минерален състав

-          B100-8 – с увеличен ресурс за пречистване на хлор (350 литра)

Размери

28.2 x 13.5 x 25.8 см


Технологии във филтрите на Аквафор

АКТИВЕН ВЪГЛЕН – Филтрите на Аквафор използват висококачествен активен въглен, изработен от кокосови черупки. Освен въглена, във филтрите се използва йонообменна смола, наречена АКВАЛЕН – вещество, което позволява да се задържат йоните на тежките метали в замяна на натриеви йони или водород. Смолата е под формата на кръгли гранули, изработени от полимерни материали(йонити).

АКВАЛЕН - Аквален е уникален фибърен материал, създаден от Аквафор. Като част от филтриращия модул, той ефективно намалява съдържането на тежки метали като мед, олово, желязо, живак и радиоактивни изотопи. Поради хидрофилните си свойства, фибърният материал Аквален улеснява протичането на водата през филтъра и увеличава ефективността на пречистване.

ИЗОТРОПНА АДСОРБЦИОННА МАТРИЦА (ИАМ) - ИАМ технологията позволява фино пречистване на всяка капка вода. Действайки като дървесните корени, фибрите Аквален проникват през филтриращия модул и се свързват с адсорбентните гранули в плътна структура. Водата се разпределя равномерно във филтриращия модул, което допринася до по-завършено пречистване. Във филтриращите модули на Аквафор, благодарение на ИАМ, няма разхлабени частици, допринасящи до образуване на канали, през които водата преминава без пречистване.

ДИНАМИЧНА ФИКСАЦИЯ НА СРЕБРОТО (ДФС) - Във филтрите Аквафор, ние използваме ефективен и безопасен метод за справяне с разпространението на бактерии. Благодарение на технологията ДФС, йоните на активното сребро са безопасно закрепени във влакната на Аквален, осигурявайки защита от микроорганизми. Това приложение на среброто е в съответствие с Европейските стандарти за безопасност.

Ефективност на пречистване

 

Използван филтриращ ресурс на модула

Пречистване на вредни примеси

20%

50%

80%

120%

Активен хлор

100%

100%

100%

95%

Нефтопродукти (бензол)

95%

95%

92%

90%

Фенол

99%

97%

92%

91%

Хлороорганични съединения (хлороформ)

99%

98%

93%

90%

Тежки метали:

 

 

 

 

- Олово

99%

99%

97%

93%

- Живак

99%

99%

99%

99%

Пестициди

99%

99%

97%

90%